Și în Moldova, ca în patria-mamă!

În Parlamentul R. Moldova iar s-au bătut niște deputați, instigarea venind dinspre pumnii unui fost polițist, azi legislator liberal-democrat. N-a căzut nici unul din bătăuși. A căzut artistul Mihai Toderașcu.

Cam tot pe atunci a sosit la Chișinău un șef barosan din Irak.mChipurile, un prieten privat  al lui Filat. Cu mașinile statului, pe banii statului, în reședința statului seniorii Filat, Leancă, Anatol Stati  și Carpov au tras  sforile cum să obțină profit din petrolul irakian, în favoarea lor personală, că de noi, cei care suntem, de fapt, statul R. Moldova, nu le-a păsat, nu le pasă și nu le va păsa niciodată. Din cîte știm, asemenea vizite PRIVATE nu se organizează pe tocmeala statului. Le mai organizau odinioară, fără să se ascundă de nimeni, agrarienii și comuniștii. Care erau foarte criticați pentru aceasta de cine credeți? De Filat, Leancă, Streleț, Godea, Tănase, Palihovici, Nagacevschi și alți liberal-democrați.

Și atunci îmi permit în locul președintelui Timofti să întreb chiar eu: “Ăștia or fi angajați, neoficial, în continuare ai „Ascom-ului? Și Carpov?Și Filat? Și Poliția? Și tot SPP-ul?

Filat n-are încotro și trebuie să-l susțină pe Stati pentru că acela i-a finanțat partidul, de la fondare plus cele două campanii electorale? Să-l susțină din contul nostru, al cetățenilor acestui stat? Și-apoi chiar nu înțelegem cum pot ieși, ca șobolanii, toți viceprim-miniștrii PLDM-iști din mașinile cu numere private ale lui Stati și nu din cele ale Statului, cu numere speciale de RM? Și Filat, ca un mire etern, cum ne poate îmbrobodi la nesfîrșit ca pe niște proști?

Și-apoi chiar nu înțelegem cu ce se ocupă această Ștanski a Moldovei în pantaloni,  cu pseudonimul Eugen Carpov: cu reintegrarea raioanelor de est, cu rezolvarea diferendului moldo-nistrean sau cu reintegrarea R.Moldova în buzunarul comun  al lui Stati-Filat et Co? Poliția și Serviciul Pază și Protecție de stat au  uitat și ele  pe cine trebuie să supravegheze non-stop: pe Filat-primul ministru și robii săi, ori și pe Filat-prietenul tuturor prietenilor lui Stati, inclusiv?”

În ziua cînd a aterizat la Chișinău partenerul irakian de afaceri al lui Stati, despre care Filat minte că-i este prieten de vreo două secole și mai bine, la București a căzut actorul de origine basarabeană Iurie Darie. Dar acest lucru pentru cei de ne vînd ca pe-o tîrfă la taraba Bagdadului n-a mai contat. Semn că  Vladimir Filat se crede veșnic în tron. Semn că n-a învățat deocamdată nimic din istoria lui Vladimir Voronin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*