Nu cedați, intereselor antiromânești și anticonstituționale!

Domnule Prim Ministru Victor Ponta,

Ca cercetătoare de peste 25 de ani a relațiilor interetnice româno-maghiare, redate în șapte volume, am fost consternată de graba cu care ați încheiat Declarația din 9 Dec. 2012, prin care ne anuntați victoria mult dorită de noi toți, cei conștienți de calvarul trait 23 de ani, cu regimul Băsescu, cu afirmația că a doua zi veți avea o discuție cu Kelemen Hunor pentru o posibilă colaborare…

Atunci, mi-am dat seama că nu cunoașteți starea de spirit a românilor din țară, și, mai ales, a celor din Covasna, Harghita și Mureș, care trăiesc sub teroarea ungurilor batjocoritori, sfidători și  șovini, până în măduva oaselor, față de noi, ca popor, față de acești oameni și față de istoria, cultura și valorile noastre. Când ați fost în vară, în Covasna, ați promis românilor că veți face guvern fără UDMR, iar acum, ne-ați uimit cu propunerea pe care ați făcut-o când ne bucuram din plin de votul răsunător cu care am venit toți la urne.

Pentru că am dorit să iasă USL, cu o majoritate care să vă permită realizarea tuturor schimbărilor necesare și dorite, pentru bunul mers al țării, sper că nu veți continua invitarea lor alături de Dvs. la guvernare. Acest lucru face, de-acum pe mulți oameni să-și piardă încrederea în Dvs. și să-și afirme nemulțumirea și indignarea că v-au votat. Pentru înțelegerea corectă a adevăratelor Proiecte maghiare, cu care vă vor presa și șantaja, după eventuala acceptare a lor, va invit să citiți articolele în care aceștia își exprimă cele mai arzătoare proiecte: realizarea autonomiei teritoriale pe criteriul etnic, oficializarea statutului de Stat a așa-zisului ținut Secuiesc, o enclavă etnică în inima României, eliminarea sintagmei de Stat national, prin aceasta, inclusiv a atributelor de suveran și independent, unitar și indivizibil (art. 1. din Constitutie), Federalizarea țării și regionalizarea ei în favoarea lor prin conservarea vechii granițe de după Dictatul de la Viena.

Așa vă veți da seama de agenda lor arhi-încărcată. Dar sugerați și unui consilier al Dvs. să vă facă o scurtă prezentare a bogăției de proteste, acțiuni și mobilizări cu toate steagurile, cu toți maghiarii sși preoții din toate bisericile, cu elevii etc. pentru a intimida pe români.

Mai mult, vor să vă determine să schimbați prefecții români pe care cu mare încredere în viitorul românilor i-ați desemnat!!! În plus, ne oferă exemple de autonomiști din Europa, cu care cooperează, pentru a crea un curent în Uniunea Europeană de destramăre a statelor naționale prin aprobarea de autonomii teritoriale!

Nu cedați, intereselor lor aberante, antiromânești, anticonstituționale și, sper, antieuropene.

Cu totala mea considerație și încredere în bunele Dvs. decizii, pentru țară și popor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*