Nimerencu, mascota fidelă a PL-ului?

A nimerit-o cum nu se putea mai bine. E pretor de cînd s-a născut. A nelipsit din tron pe timpul tuturor primarilor, de la nașterea R. Moldova și pînă în prezent. N-a contat culoarea politică a mai-marelui său. A contat foșnetul frunzelor din buzunare. Nici deștept lulea, nici șarmant beton, dar într-o zi și-a zis că n-ar fi rău să se dea și el, chipurile, om al schimbării. Al schimbării pînă la capătul lui, bineînțeles. S-a pus cum i s-a cerut și pe după primarul actual și, în consecință, s-a trezit pe lista parlamentară a PL-ului. Și pretor, și deputat! Con-co-mi-tent! Asta da performanță la papuașii ce suntem. Asta nu i-a reușit nici lui Voronin, nici lui Urechean, dar lui i-a surîs minunea timp de un an. În care, încălcînd Constituția în vigoare, a fost și deputat, și pretor, doar că fără de salariu, se tînguie el.

La auzul acestei  crase neconvingeri, vecinul meu, generalul de KGB, Ioanichie Mititelu, a izbucnit în rîs și nu se mai putea opri, încît am fost nevoit să-mi fracturez pamfletul și să-l servesc urgent cu un pahar de vin “Voronin”. Auzi, neică, cică a renunțat la patru-cinci mii de lei! Și-apoi de cînd primarii, pretorii și alți demnitari locali viețuiesc din salarii? Știu și copiii că ei activează din vînzări de loturi de pămînt, din licitații formale, din contractele de construcție a mausoleelor din fața „KentFordurilor” toate, din centimetrii arendați în piețele municipale, din tocarea bugetelor direcțiilor subordonate, din… din… din…

Pur și simplu Nimerencu a voit să fie măcar doi ani deputat, ca la pensionare să beneficieze de-o pensie de deputat, adică de opt mii lei minimum lunar. Pînă la capătul lui, bineînțeles. Ce cățea  turbată  mai e și presa aceasta. Care l-a depistat și n-a putut să tacă, nici contra plată, astfel rușinea PL-ului cică a ajuns să poarte, în sfîrșit, un nume fără renume. “Nimerencu, dragostea noastră pl-istă”, exclamă, la aflarea  odioasei vești, alegătorii nădejdii fără ivire a basarabenilor. „Nimerencu, floare-albastră”, cîntă privighetorile întregului univers, „ce bine că ești și ne dai sfaturi cum se poate cumula, ilegal, două funcții înalte de stat, fără ca Ghimpu să se revolte”. Cel puțin, să se revolte!

Un lucru nu înțelegem: De ce să nu fie, în același timp, și prim-ministrul Filat pretor al sectorului Ciocana al capitalei? Neremunerat, evident, fiindcă el și salariul de Prim  parcă și-l dona în trecut  unei familii sărace! Credeți că n-ar fi de acord? De ce să nu fie, în același timp, și prim-vice-președintele Parlamentului, Plahotniuc, pretor al sectorului Centru al capitalei? Neremunerat, evident, fiindcă și el își donează lunar salariul unei familii dezavantajate material! Credeți că n-ar fi de acord?

Aflați că la solicitarea acestora dnii Ghimpu, Chirtoacă, Victor Popa, madam Fusu și ceilalți șerifi de partid  au zis că nu,  nu și iar nu! Nimerencu e unul și indivizibil, și numai lui i se permite să încalce vreme îndelungată Constituția. Fiindcă  Nimerencu-Vodă  e flamura românească a plaiului, fiindcă Altețea Sa e tainița sfîntă a graiului, fiindcă  imaginea sa de zimbru nesacrificat  e mascota fidelă a nimeritei noastre schimbări. Pînă la capăt!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*