Andrei Sever Mureșan de la Fundația Andrei Mureșanu „Deșteaptă-te, române!” și editorii Națiunii – români între români la Sfântu Gheorghe…

Fundația Andrei Mureașanu – „Deșteaptă-te, române!”, reprezentată de către fondatorul acesteia, Andrei Sever Mureșan, descendent al marelui înaintaș pașoptist care a lăsat românității drept sfântă moștenire versurile și melodia Imnului de Stat al României, împreună cu ziarul Națiunea și editura Națiunea din cadrul Grupului de presă Alcero, reprezentate de către editorii acestora,  publiciștii Cezar A. Mihalache și Romeo Tarhon, au participat în ziua de 30 octombire 2012, în cadrul unor memorabile manifestări, la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, la invitația Centrului European de Studii Covasna şi Harghita împreună cu Fundaţia „Mihai Viteazul, invitație mijlocită de către prof. univ. dr. Ioan Lăcătușu, liderul spiritual al românismului din această parte a pieptului țării în care, datorită unor astfel de români adevărați, încă bate cu putere inima neamului nostru greu împovărat de veacuri, dar acum parcă mai mult decât vreodată. Alături de directorul Centrului European de Studii s-au reunit personalități de seamă ale culturii, cercetării și mediului social, între care dr. Constatin Secară care a conferențiat pe tema ”Destrămarea iluziilor. De ce modelul multicultural din Tirolul de Sud nu este aplicabil în sud-estul Transilvaniei” , prof. ing. Maria Peligrad, preşedinta  Fundaţiei “Mihai Viteazul”, preotul Sebastian Pârvu, distinse doamne și domni şi, nu în ultimul rând, invitatul special, prefectul judeţului Covasna, domnul Codrin Munteanu.

În cadrul programului, Andrei Sever Mureșan a făcut o scurtă prezentare a Fundației Andrei Mureșanu – „Deșteaptă-te, române!” care, în parteneriat mediatic și cultural cu ziarul și editura Națiunea, va da viață unor însemnate  proiecte spirituale și patriotice în care intenționează să antreneze cât mai multe ONG-uri, asociații civice și personalități din toate mediile, pentru redeșteptarea conștiinței naționale și afirmarea patriotismului autentic, drept formă de rezistență a comunităților românești enclavate în problematica și netoleranta populație maghiară.

Autorul cărții  “Imnul Naţional- portdrapel al demnităţii naţionale“ , Andrei Sever Mureșan, și cel al volumului “Renăscut din cenuşa uitării – între Dacia Felix şi Leumi Bank”, Cezar A. Mihalache, au prezentat cele două lucrări în cadrul manifestării de la Sfântu Gheorghe, dăruindu-le participanților cele două volume cu dedicație. În cadrul alocuțiunii, omul de afaceri și cultură Andrei Sever Mureşan şi-a exprimat poziția critică față de  îndoielnica și nociva clasă politică și și guvernanții care s-au succedat la putere în 23 de ani de capitalism nechibzuit, arătând că povara crizei apasă asupra națiunii române pe nedrept, deși România a dispus nu doar de o conjunctură geo-strategică avantajoasă și de un generos patrimoniu de resurse, dar mai ales de inteligenţa și capacitatea remarcabilă a românilor, obligați de către conducătorii destinelor națiunii să își caute rost în lume și nu în propria țară. Fundația Andrei Mureșanu, împreună cu grupul de presă Națiunea și cu alte asociații, organizații și comunități, are în vedere, a arătat fondatorul, declanșarea unei adevărate mișcări naționale și naționaliste purificatoare de (re)deșteptare și salvarea morală, spirituală și economică, prin înlocuirea clasei politice trădătoare, compromise și lustrabile. Am avut bucuria să descoperim în persoana prefectului Codrin Munteanu, invitat de onoare la dezbateri, un patriot remarcabil prin vorbă și faptă, un apărător al identității românești și un aspru critic al atitudinii complice a politicienilor români de diferite culori în relațiile cu autoritățile maghiare, în defavoarea societății civice românești și a intereselor de stat, declarându-se, totuși, optimist încă, sperând în strângerea rândurilor românilor neresemnați.

Cezar A. Mihalache a prezentat o scurtă istorie a  ziarului Națiunea, publicație veche încă din 1881, și a informat participanții asupra celui mai important proiect mediatic al grupului de presă: înființarea postului de televiziune națională și transnațională ”Națiunea TV”, cu emisiuni dedicate militantismului patriotic și naționalismului autentic. A prezentat, de asemenea, volumul publicat la editura Națiunea, „Renăscut din Cenuşa uitării – între Dacia Felix şi Leumi Bank”, prin care, împreună cu Andrei Sever Mureșan și cu prefațatorul cărții, reputatul profesor Ion Coja, s-a făcut o primă trecere în revistă a probelor conspirației regimurilor oligarhice postdecembriste, în complicitate cu guvernatorul B.N.R. și alți mercenari și ”călăi” economici, împotriva omului de afaceri Andrei Sever Mureșan, pentru executarea morală și judiciară a acesteia în vederea distrugerea băncii Dacia Felix, un pilon financiar ridicat de către câțiva români adevărați în sprijinul românilor din Translivania și nu numai, pilon doborât prin  inginerii financiare subversive la comandă politică, în favoarea intereselor străine.

One Response to Andrei Sever Mureșan de la Fundația Andrei Mureșanu „Deșteaptă-te, române!” și editorii Națiunii – români între români la Sfântu Gheorghe…

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *