S-a spart parola la DIICOT!

A căzut ca o bombă pe televiziunile de ştiri publicarea stenogramelor DIICOT, cu înalţi demnitari sau politicieni ai regimului Traian Băsescu. Totul a pornit de la o conexiune din dosarul fostului şef ANAF Sorin Blejnar acuzat de evaziune fiscală la scară largă. Surpriza nu a fost foarte mare că au apărut nume grele ale regimului Băsescu implicaţi în dosar Udrea, Cocoş, dispărutul Codruş Marta, Scripcaru etc., ci faptul că însuşi preşedintele Traian Băsescu în funcţie apare în stenograme ca ultimul cocalar corupt. Nu discut acum despre limbajul de interlopi ai înalţilor demnitari ai statului puşi pe căpătuială pe banii statului român, ci doresc să arăt semnificaţia politică majoră a publicării acestor stenograme.

Este prima dată când se fac publice stenograme cu interceptări ale preşedintelui României în funcţie. Acest lucru spune multe despre disoluţia regimului Traian Băsescu, dar şi a statului român în general. E clar că discuţiile telefonice ale preşedintelui Băsecu sunt securizate de STS şi înregistrate pentru a fi clasificate şi publicate după un număr mare de ani, aşa cum se întâmplă în toate statele civilizate. Abia acum după 40 ani aflăm frânturi de convorbiri telefonice ale preşedinţilor americani Kennedy sau Nixon declasificate de FBI. Cum s-a putut ca nişte înregistrări telefonice cu preşedintele României să fie făcute de DIICOT peste securizarea STS în dosaul Sorin Blejnar? E clar că aici a avut loc un scurtcircuit politic. Pe de o parte STS a dat voie DIICOT să-l intercepteze pe Băsescu, ori chiar generalii de la STS l-au trădat pe Băsescu şi au schimbat barca politică furnizând DIICOT înregistrările telefonice. E clar că la cel mai înalt nivel politic în stat se duc lupte politice dure în care sunt implicaţi ofiţeri STS, SRI sau DIICOT. Legal e imposibil să fie date publice stenograme cu înregistrări ale preşedintelui României în funcţie. În cei 23 de ani nu s-au publicat înregistrări cu Iliescu, Constantinescu sau cu Băsescu în primul mandat. Sigur peste vreo 40 de ani acestea vor fi treptat declasificate pentru istorici. Cum s-a reuşit acum să se publice o stenogramă cu discuţii între Băsescu şi Blejnar? E evident că sunt ofiţeri de securitate care au trecut în cealaltă barcă politică a USL şi a Guvernului Ponta sau fac jocuri politice pe care noi nu le înţelegem încă.

Primul semnal al destructurării regimului Băsescu l-a dat fostul procuror general Kovesi care a renunţat să mai candideze la un nou mandat de procuror general, fiind obligată de Guvern să se retragă. Publicarea recentelor stenograme în care apar discuţii, ca între interlopi, între preşedinte şi capul evaziunii fiscale arată clar corupţia la cel mai înalt nivel în ţară, dar şi disoluţia statului român care nu mai este în stare să securizeze convorbirile preşedintelui României în funcţie oricare ar fi acesta. În America ar fi apărut haşurate cu negru de către FBI discuţiile acuzatului cu preşedintele. Mâine putem afla pe surse DIICOT ce a mai discutat Băsescu cu Merkel sau Barroso. Cred că ar fi interesant. E clar că asistăm la o disoluţie totală a statului român în lupta politică între Băsescu şi USL şi la dezintegrarea regimului, care pare părăsit sau trădat acum şi de proprii securişti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*