U.E. – un proiect politic eșuat?

Vremea anilor 90 a trecut… Anii în care românii acceptau de bune, într-un mod foarte naiv, toate acele lecții despre democrație, libertate, drepturile omului și ecomomia de piață. Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, românii au avut un șoc care i-a trezit la realitate. În loc ca integrarea europeană să le aducă românilor prosperitate, stabilitate și democrație le-a oferit o criză permanentă: șomaj, emigrare și prăbușirea iluziei că democrația și economia de piață rezolvă problemele. În fapt, liderii occidentali s-au folosit de români și de popoarele est-europene pentru a experimenta într-un incubator politic scenarii în interes propriu. Românii au devenit niște cobai ai istoriei. Bruxelles și marile puteri europene, în special Germania și Franța, ne-au livrat un discurs european ipocrit despre democrație și drepturile omului și ne-au impus implementarea unor măsuri ale economiei de piață strict în interesul lor.

Liderii europeni s-au purtat cu noi cum experimentau coloniștii spanioli, englezi sau francezi cu popoarele băștinașe din colonii acum câteva secole. Ne-au dat mărgele colorate poleite cu povești despre libertate și drepturile omului și noi le-am pus la dispoziție mineralele, petrolul, gazele sau platformele industriale să le vândă la fier vechi. Încă din 1990, Occidentul ne-a livrat minciuni politice și economice pe care politicienii noștri corupți și controlați de organismele financiare internaţionale Banca Mondială și FMI sau de către Bruxelles le-au însușit de bune să le aplice împotriva intereselor poporului român. Au zis că dacă nu facem ce spun ei nu ne mai integrează în organismele lor confederale. Am făcut ca ei și am intrat într-un faliment economic, politic și mai ales moral. Sociologul croat Boris Buden are perfectă dreptate în studiile sale analizate de Vasile Dâncu pe blog: „După 1989, est europenii au fost transformați în copiii politici ai istoriei. Românii, precum alții din Est,<niște oameni care ieșiseră victorioși din lupta pentru libertate, au fost făcuți peste noapte învinșii istorie>. Procesul prin care Occidentul și-a întins aripa hegemonică asupra noastră a primit și un nume, aparent tehnic și precis: tranziție. Cum spune Buden, tranziția este procesul cinic prin care <oamenii care și-au câștigat singuri libertatea trebuie să învețe mai întâi cum să se bucure de ele>. Introduși într-un proces de tutoriat, ei sunt considerați adevărați copii necopți pentru democrație și pentru primirea în sistemul capitalist; ei sunt supuși unor tutori care nu au participat la nici o revoluție – spectatorii occidentali. Procesul de învățare nici nu este unul foarte elaborat, ci este un proces de imitație oarbă, iar românii au fost și rămân niste marionete într-un proces istoric care nu a depins și nu depinde de voința lor. Mai spune filosoful croat, devenit german, că finalmente copilul politic este transformat în prostănac politic”.

Mai nou, liderii europeni s-au transformat în niște euro-birocrați corupți care controlează estul european și România ca pe niște subcolonii africane. Românii au învățat deja lecția istoriei și au început să nu mai creadă în lecțiile mincinoase sau ipocrite ale birocraților occidentali. Românii şi-au dat seama, în ultimii ani, că votul liber democratic nu mai contează pentru Europa, referendumul este un exemplu elocvent, iar politicienii noştri sunt marionete fără personalitate în mâinile eurocorupţilor numite de Bruxelles sau SUA prin ambasadori de tip sovietic. Economia românească a fost după 1990 intenţionat pusă pe butuci de către clasa politică fesenistă la poruncile politicienilor din Occident şi în interesul marilor companii multinaţionale. Peste patru milioane de români, mulţi cu diplome sau calificare profesională, au luat calea pribegiei în lume pentru că România azi nu mai prezintă nici un proiect politic şi economic de viitor. Românii sunt disperaţi datorită faptului că nu mai au un proiect comun politic, economic şi moral de viitor.

La Bucureşti se perindează aceleaşi patide de sorginte fesenistă cu alte denumiri care execută orbeşte indicaţiile marilor puteri şi interesele birocratice de la Bruxelles. România este într-o criză profundă de proiect. Românii au început să nu mai creadă în proiectul Uniunii Europene. Ceva s-a rupt sufleteşte între români şi aparatul central birocratic de la Bruxelles. România va ieşi din criză când nu va mai negocia în genunchi ca o slugă tot ce livrează capii corupţiei de la Bruxelles sau din marile capitale occidentale. România trebuie să se întoarcă spre sine să-şi reconstruiască un proiect politic, economic şi moral propriu, de fapt să redea speranţa românilor într-un viitor mai bun, care nu este neapărat legat de o Uniune Europeană care răspunde perfid numai la ordinele Berlinului, Parisului sau Bruxellului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*