Vladimir Vasilievici, Prim-ministrul nostru fără demnitate!

Înainte de a urca în avionul lui Șor, marele său amic din Prezent, Vladimir Vasilievici a ordonat Ministerului Justiției să purceadă la revizuirea legislației în vigoare, ca de azi înainte să fie excluse  toate marșurile unioniste, care prejuduciază independența, suveranitatea, caracterul unitar al statului, defăimează simbolica statală și contravin Costituției R Moldova (InfoPrut).

Trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să spunem că aceasta e Democrația în viziunea lui Vladimir Vasilievici, iar asemenea ordine nu și-a permis să dea nici măcar țarul Voronin. La Moscova, dar și la Soci, Prim-ministrul nostru, al tuturor, ne-a trădat fără pic de rușine, pentru el aceasta numindu-se Relații de frățietate, Parteneriat strategic și Pragmatism politic.

Și ce folos că  filorusul  lider de Chișinău  s-a căciulit, ca nimeni altul, în fața Rusiei, că tot cu coada-ntre picioare a revenit! Și i-a mai tuns o lecție de istorie Putin că a înlemnit și s-a făcut galbenă la chip pînă și luLeanca lui Vladimir Vasilievici, dar tot n-a protestat nici o gaiță din delegația R Moldova. Cînd demnitate nu e nimic nu e! Așa să fie, dle Godea?

Să-i spui prietenului tău din Chișinău că ești bucuros să-l vezi în țara ta și să-l servești, în semn de înaltă prețuire, cu vin…italienesc, în cazul cînd vinul moldovenesc e mult mai gustat pe piața rusească decît cel al lui Berlusconi, nu înseamnă sfidare a bunului-simț și o palmă pe fața întregii gubernii pretins independente doar pentru magnificul analist politic Viorel Ciubotaru!

Vinul italian ține de simpla preferință a prim-ministrului rus și nimic rău nu există în asta!—ciripește, maiestuos, acesta din urmă! Să-l ții pe invitatul tău de onoare în anticameră vreme de 1,5 ore nu înseamnă bătaie de joc doar pentru boțanii politicii pretins naționale, cu țărani cu tot. Să ți se dea lecții minciunoase de istorie și patriotism velikorus–asta nu înseamnă scuipare directă în fața întregii populații a Basarabiei actuale doar pentru Țîrdea cel dat de Dumnezeu, precum îi place să fie numit ca și “Priznanie”/Recunoaștere oficială de stat! Să te oblige să declari limba rusă ca  limbă unică de stat și să tai panglica verde la inaugurarea Consulatului Rusiei  de la Tiraspol – asta nu înseamnă act anticonstituțional doar pentru Lucinski!

Să fii mințit că Rusia e  abia vizibilă în economia R Moldova și să ți se ordone să faci tot posibilul ca Moscova să privatizeze tot ce-a mai rămas neprivatizat în statul ce-l guvernezi – asta nu înseamnă nimic incorect, dle Lazăr?

Să  ți se propună să renunți la Parteneriatul energetic cu UE, în favoarea celui estic – asta nu înseamnă capitulare în fața lui Medvedev doar pentru Leancă! Să te numească  Vladimir Vasilievici, Iurii Mancurtovici, Vasilii Dezastrovici etc., contrar normelor limbii române și formulelor de politețe europene chiar! – asta nu e ingratitudine velikorusă doar pentru întreaga echipă guvernamentală, care, practic, tăcînd, ca niște iobagi,  s-a prostituat, fără pic de demnitate națională, în fața lui Medvedev, Narîșkin, Rogozin, Putin și alți ocupanți.

Trebuia să trăim ca s-o mai auzim și pe asta! Cică limba rusă, care e vorbită mai dihai ca româna, nu e destul de protejată în R Moldova și că trebuie extinsă aria ei de întrebuințare! Și Vladimir Vasilievici a tăcut, încuviințînd că anume așa e și nu a solicitat deschiderea măcar a unei grădinițe românești  în  întreaga Rusie. Nici la Urengoi, nici la Komsomolsk-pe-Amur, nici în toată  Siberia, nici în Iakutia, nici… nici… nici…

Și pentru toate aceste palme suportate cu stoicism de Vladimir Vasilievici nu se putea ca acesta să nu-l fi invitat pe  fratele său geamăn Medvedev să viziteze Moldova. O, parcă-l și văd pe primul nostru ministru cum, în hrubele de la Cricova, se ridică  falnic în picioare, ca un stejar secular, plin de demnitate istorică, și cu paharul  în mînă se întinde spre  incultul Medvedev să ciocnească cu acesta cîte-un strop  de GAZe preferate din… Tanzania!

În semn de aleasă prețuire. Reciprocă, bineînțeles!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*