Haosul din societatea românească

Doamne, în ce hal a ajuns România! O groază de bani daţi pe referendum, economia la pămînt, visteria goală. Euro i-a bulversat pe români, creşteri de preţuri pe măsura creşterii preţului carburanţilor, promisiuni populiste de reîntregire a salariilor şi pensiilor, dar procentele nu se regăsesc în buzunarele noastre. Ce-ar fi dacă s-ar face un referendum pe tema desfiinţării  Parlamentului, leneş şi dezinteresat de soarta românilor?

Pariez că s-ar obţine rezultate surprinzătoare cu privire la feţele politicienilor şmecheri şi corupţi, aceleaşi feţe pe care le tot votăm de 22 de ani. Iată de ce a fost împuşcat Nicolae Ceauşescu! Băieţii deştepţi se grăbeau să jefuiască Ţara, iar Occidentul să arunce gunoaiele în ograda românilor. După lovitura de stat din decembrie 1989, toate guvernele au distrus economia ţării, în timp ce poporului îi era distrasă atenţia cu şouri (sic!) păcătoase, cu moluri şi sex,  cu marcheturi şi cu chiloţii aşa-ziselor vedete în presă, cu manele şi fetiţe siliconate. Aştept o lege care să pedepsească penal cumnaţii, verişorii, mătuşile, ginerii, nurorile, cumetrii, fiii, fiicele, nepoţii miniştrilor, senatorilor şi ai altor factori de putere, parteneri de fraude cu interlopii, care au „moştenit  cu forţa”  patrimoniul realizat pe timpul lui Ceauşescu pentru ţară. Au făcut din el alte grămezi de bani şi o boieresc, conform îndemnului „Să trăiţi bine!”. Justiţia, o casă părăsită, i-a pripăşit pe toţi aceia care s-au solidarizat împotriva valorilor morale, împotriva statului de drept, căpuşe în robă care, în complicitate cu grupurile de infractori şi cu oamenii politici, vînd şi cumpără, la fel ca în bazare, tot felul de sentinţe şi hotărîri, apărîndu-i pe jefuitorii patrimoniului naţional. Haosul din societatea românească este generat de corupţia din instituţiile statului. „Bani, sex, maşini, avere“, astea sînt reperele la care se raportează şi pe care le transmit mulţi dintre deţinătorii vremelnici ai „puterii“, conectaţi la conductele de bani murdari. Şantaj, şpagă şi justiţie la comandă. Cu dispreţ evident faţă de lege şi de valorile româneşti, oamenii Puterii sînt autorii distrugerii României. Că au avut de executat un ordin, că au avut de intermediat un blat între ei şi infractorii mondiali, cu toţii rămîn „făptaşii” asasinatului economic. Ei au sărăcit şi înfometat poporul timp de 22 de ani. Cum zidul de la Târgovişte e prea mic pentru aceste armate de hoţi, munca silnică pe viaţă pentru reconstrucţia României şi confiscarea bunurilor obţinute fraudulos ar prinde bine viitorului naţiunii.

După atîta război politic, pensiile, salariile şi nivelul de trai nu vor fi la fel ca în Uniune. Cu alte cuvinte, poporul va fi hrănit gratuit cu răbdări prăjite, adică hoţia de stat rămîne stăpînă pe ceea ce a mai rămas din economia ţării. În urmă cu vreo trei secole şi jumătate, filozoful Descartes, nu prea iubit în zilele noastre, de parcă el ar fi, şi nu capitaliştii americanii, la originea răului în lume, afirma că e mai bine să ne schimbăm dorinţele, decît ordinea lumii – cîndva, înfloritoare, prosperă, ordonată, împăcată cu sine şi cu Dumnezeu, azi, o stepă sălbatică…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*