Manifest pentru deșteptarea Națiunii Române

Visez, sper, năzuiesc… și mă voi lupta să devină realitatea o mare adunare a tuturor românilor de pe rețelele sociale, dar și rudele, copiii, nepoții, prietenii, vecinii. cunoștințele celor fără de internet și conturi pe rețelele sociale. Credeți că în mai puțin de un an putem transforma acest vis în realitate indiferent de orientările voastre politice, filosofice, familiale, culturale, rasiale, religioase, sexuale…? Credeți că, dacă, noi, o mână de români neînregimentați politic, sinceri, prietenoși, curați, de bună credință, fără interese egoiste, fără gânduri ascunse, vom reuși să vă întovărășim, să vibrați, să vă deschideți inimile prin apelurile, veți accepta să ne întrunim istoric într-o mare adunare populară istorică în care să ne manifestăm voința și crezul de națiune, de societate civică aptă să își asume schimbarea destinul, poate mai rapid, mai spectaculos, mai eficient și durabil decât alte popoare, între care națiunea islandeză este un reper?

Aș vrea să pot să vă asigur că nu voiesc putere, mărire, avare, celebritate, ci mă voi mulțumi să văd românii uniți, să văd neamul românesc înfrățit din nou, apt să se salveze și să prospere prin el însuși, să renască și să uimească întreaga lume.

Pentru aceasta este necesar să dăm viață acestei congregații spirituale: MIȘCĂREA NAȚIUNII ROMÂNE! Oare vreți? Oare puteți? Oare mai sunteți destui care nu vă lăsați induși și răpuși moralmente? Oare mai are România bărbați adevărați și fiice hotărâți să lupte până la sacrificiu decât să accepte să își sacrifice fiicele și fiii? Haideți români, deșteptarea de Neam este șansa noastră pentru salvarea neamului. Este semnalul pe care am tot spus că îl voi da, atunci când voi simți cuțitul lașității și trădării în inima mea care bate românește ca și a voastră, este strigătul de luptă pe care nu îl mai pot înăbuși în articole, apeluri, manifeste, versuri și lacrimi. Și nu ne veți face și nu vă veți face serviciu de onoare mai mare decât distribuind fiecare în grupurile și cercurile lui acest îndemn și semnal al luptei ce nu este vorbă în vânt. (https://www.facebook.com/groups/108313265984117/)

Deșteaptă-te Țară, românii ți-i strânge
Și mână-i în lupta cea sfântă și dreaptă!
Trezește-ți eroii cu patria-n sânge,
Semnalul din bucium și clopote bată!

Trezește-ți din moartea de cuget bărbații
La lupta pe viață și moarte de țară,
Ostașii ți-i cheamă să urce Carpații
Și-adu din exod toți robii de-afară!

Semnalul de luptă din goarne răsună
Eroi, la lumină, ieșiți din morminte,
Veniți să luptați pentru glia străbună,
Drept scut presărați ale voastre-oseminte!

Martirii și fiii cu crucea pe frunte
Ți-i cheamă din cer, din pământ, de pe mare,
Coboară-ți toții bacii din creier de munte
Și toți cărturarii cu-a luptei chemare!

Pe lame de plug și-n fântâni de la țară
Curg lacrimi de pâine săracă și neagră,
Ce dulce-i e miezul și coaja-i amară
Acasă, în țară, când țara e-ntreagă.

Aici ne iubește și râul și ramul
Și glia străbună de veacuri ne știe,
Aici ne sunt fiii, trăiască-ne Neamul,
Trăiască-ne Țara în veci de vecie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*