Franţa îi vânează pe bogătaşi

Un război se termină, altul începe între François Hollande şi bogătaşii Franţei. Prin impozitarea cu 75 la sută a veniturilor de peste 1,24 milioane de euro, preşedintele francez îi pune pe fugă pe oamenii bogaţi. „Nu îmi plac oamenii bogaţi, scopul impozitului este de a promova egalitatea”, a declarat domnia-sa. „Cineva care s-a îmbogăţit singur şi a ajuns milionar este privit cu scepticism. Există o diferenţă culturală majoră între Franţa şi America”. Mi se pare normal, bună mişcare!

De ciudă, miliţienii planetari umblă în lada cu trucuri de lux. Băncile din Statele Unite fac pregătiri pentru destrămarea zonei euro şi vor să-şi protejeze investiţiile în UE, scrie „Financial Times”. Guvernul american este înglodat în datorii şi se pare că de aici a plecat atacul Wall Street cu zvonuri şi previziuni inducătoare de panică asupra monedei euro. Cert este că mirosul banilor le-a dat nas urechiaţilor de pe Wall Street, care se joacă periculos cu soarta finanţelor şi a lumii. La fel cum, foarte nostim, NASA se joacă public cu fotografii trucate, pentru că nu a găsit deocamdată soluţia scenariului cu privire la aselenizare.

Adică putem citi numărul de la pantofi din satelit şi nu se poate face o poză clară pe Lună sau pe Marte? Neil Armstrong a luat cu el în mormînt această enigmă. În curînd, va lansa ideea că Soarele e o iluzie optică sau un exponat Photoshop. Or fi încercat ei să ajungă pe Lună ca să îmbutelieze izotopi de hidrogen, un combustibil net superior celui de pe Pămînt. Cum nu au reuşit, marea păşire pe Lună s-a făcut într-un platou de filmare, special amenajat în zona deşertică a SUA sau mai ştiu eu pe unde. Temîndu-se că nu vor putea fi transmise imagini în direct de pe Lună, Richard Nixon a dat ordin să se realizeze o înscenare pe Terra. Pentru aceasta, a fost ales Kubrick, cel care realizase extraordinarul film „2001 – Odiseea spaţială“. Acesta, împreună cu o echipă minusculă (numai patru oameni ai CIA), a realizat faimoasele secvenţe pe care le ştim cu toţii. Ca să vă convingeţi cu privire la adevăr. Un cercetător român observa că niciodată n-a fost dată publicităţii o filmare reală cu aselenizarea, cap-coadă. Aţi văzut vreodată o filmare color de pe Lună? Nici una. Cele mai reuşite aselenizări în care investesc masiv americanii sînt cele din Orientul Mijlociu. Luna e ocupată de alţii. Ei se uită cu lupa la noi şi se miră ce neînsemnaţi sîntem. Priviţi, din cînd în cînd, cerul senin al nopţii, căci nu ştiţi cum şi pe cine vedeţi. Se ştie din Istorie, ţara care a deţinut supremaţia tehnologică a deţinut şi puterea. Americanii au crezut că, dacă vor deţine supremaţia subspaţială, dacă vor cuceri Luna, în primul rînd, militar, ca avanpost strategic, apoi economic, pentru resurse minerale importante, Universul va fi al lor. După șapte Misiuni Apollo, americanii s-au dezumflat niţel.

În plus, întreţinerea unei baze permanente pe Astrul Nopţii ar fi costat numai într-o lună cît întreg bugetul S.U.A. pe un an. În 1977, oamenii de ştiinţă estimau că aducerea pe Pămînt a resurselor minerale rare nu ar fi fost rentabilă. Încărcătura unei navete spaţiale nu depăşeşte pe cea a unui camion, iar un singur transport de minereu ar fi costat peste 1,7 la sută din bugetul anual al S.U.A. De aceea i-a cuprins lehamitea şi s-au ocupat cu vînătoarea unor şefi de state incomozi, mult mai profitabilă pentru statutul lor de trăgători de elită…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*