Ungaria reia operațiunea „Nyiro Jozsef”. Prefectura Harghita dispusă să cedeze. Ministrul Dușa SOMAT să intervină!

Autoritățile de la Budapesta sunt decise să profite de uriașul scandal din România legat de soarta referendumului pentru demiterea Președintelui Traian Băsescu și să-l reînhumereze la Odorheiul Secuiesc pe scriitorul fascist Nyiro Jozsef. Surse din interiorul Prefecturii Harghita mi-au confirmat faptul că în zonă se află câțiva emisari ai Ungariei care sunt în tratative cu conducerea Primăriei Odorheiul Secuiesc pentru a găsi o modalitate prin care reînhumarea să aibe loc. Asta în ciuda uriașului scandal diplomatic internațional provocat de insistențele impardonabile ale Ungariei de la sfârșitul lunii mai a.c. de a-l reînhuma pe Nyiro cu onoruri ale statului ungar la Odorheiul Secuiesc, în Harghita.

De acestă dată se pare că Prefectul județului Harghita, Augusta Cristina Urzică, ar fi dispus să cedeze presiunilor părții maghiare în schimbul susținerii din partea organizațiilor locale ale UDMR și PCM. Surse din interiorul Prefecturii Harghita susțin că reînhumarea ar putea avea loc chiar la sfâșitul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare.

Având în vedere aceste informații îl somez public pe ministrul Administrației și Internelor, PSD-istul Mircea Dușa, deputat de Harghita, să verifice aceste aspecte și în măsura în care ele se confirmă să ia măsuri ferme împotriva unei astfel de acțiuni care urmărește transformarea mormântului scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyiro Jozsef într-un nou loc de pelerinaj al extremiștilor maghiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*