A luat ființă Mișcarea pentru Salvare Morală și Spirituală

Pornind de la celebra formulare a unui adevăr incontestabil exprimat de către artistul și gânditorul Dan Puric, potrivit căruia „Neamul românesc nu a coagulat niciodată în jurul unei ideologii, ci a unei stări de spirit”, având în vedere deriva noastră națională în cadrul marii derute planetare și evaluând potențialul moral, spiritual, intelectual și social al națiunii române divizată de către politicieni și oligarhi în două jumătăți, în două Românii, în două lumi paralele, deunăzi am lansat proiectul care vizează mobilizarea celor mai devotați și luminați români în vederea contituirii unui pol civic novator prin intermediul unei mișcări intelectuale de proporții naționale: Mișcării pentru Salvare Morală și Spirituală. în planul virtual al rețelei Facebook, am înființat pagina grupului de inițiativă al MSMS, accesibilă prin link-ul  https://www.facebook.com/groups/108313265984117/

În  plan real, uman și social, MSMS necesită, structuri organizatorice, sedii, activitate… Ne aflăm la primii pași, aceștia fiind esențiali în continuarea proiectului. Am încercat să creionez primele idei legate de această inițiativă în articolele, comentariile și apelurile pe care le-am dat publicității, cel mai important pas fiind constituirea unui nucleu de inițiativă în vederea pregătirii și înregistrării asociației, căci, doar sub o astfel de formă asociativă civică este cel mai sănătos să ne manifestăm. Suntem, deocamdată, în faza de tatonare a spiritului de gregare al românilor, a disponibilității ieșirii din inerție. Pot să dezvălui deja unele instrumente de lucru și popularizare pe care le avem în vedere în imediata perspectivă, necesare constituirii și manifestării noastre ca mișcarea autentică: înființarea unei reviste pe suport de hârtie dar și digital, organizarea de conferințe, prelegeri, întruniri și manifestări cultural-artistice scenice în cadrul unor turnee în cele mai importante zone din țară și străinătate, promovarea și transmiterea TV a tuturor activităților mișcării, contactarea și atragerea cât mai multor oameni, asociații, ligi, uniuni din toate mediile. În curând vom lansa invitația oficială de implicare și participare la constituirea MSMS pe care o consider mai mult decât necesară  acum și aici.

Avem speranța că ni se vor alătura cât mai mulți și cât mai valoroși români din punct de vedere al moralității, al înțelepciunii, al iubirii de neam și țară, al grijei pentru viitorul națiunii, al dorinței de a fi pregătiți pentru următoarele etape de dezvoltare a umanități, al anticipării următoarei orânduiri sociale post-capitaliste și post-comuniste căreia încerc să îi definesc unele trăsături. Am schițat deja, în unele articole precedente, liniile generale, pragmatice, pentru viitoarea orânduire socială de după experimentul capitalist și comunist, pentru viitorul sistem care se va mondializa și care va fi opusul globalizării ca reacție de repliere și răspuns contrar din partea societății umane. I-am dat, pentru început, denumirea de COMUNITARISM, principala trăsătură fiind existența și funcționarea societății umane în mod fragmentar, insular, în mediul urban și rural, sub forma unor comunități cosmopolite mult mai mici teritorial și populațional decât statele din interiorul actualelor granițe, independente din punct de vedere politic, economic, social, legate prin sistemul informațional deschis și prin cultură, dar mai ales prin spiritualitate, prin lumina dragostei de Om și Dumnezeu care va căpăta dimensiuni epocale în condițiile unor revelații covârșitoare, de ordin religios sau cosmic. Paradoxal, într-o lume pe care conducătorii din umbră încearcă să o dirijeze spre globalizare prin desființarea reperelor și desființarea valorilor tradiționale, inclusiv creștinești, omenirea va opune rezistență, se va regrupa și redefini, va deveni foarte naționalistă și va compactiza social în adevărate mari ”cetăți” metropolitane care se vor extinde și în zonele extra-metropolitane. Aceste ”cetăți” vor fi similare unor formațiuni statale într-o lume deschisă, fără granițe geopolitice, fără puteri de proporții imperialiste. Aș exprima plastic această viitoare formă de existență socială prin expresia ”omenirea se va re-tribaliza”, va aglutina sub forma unor comunități similare uniunilor tribale și gintice prin fărâmițare statală și separație, un proces invers față de statalizarea umanității din perioada premodernă.

Va fi cel mai revoluționar model de sistem social durabli pentru om și planetă. Mișcarea pentru salvare Morală și Spirituală are în vedere anticiparea viitoarei istorii, elaborarea unui astfel de model perfectibil și pregătirea omului pentru înțelegerea acestei noi orânduri. Sunt conștient de faptul că România va avea un rol central în această evoluție logică și legică și va furniza cele mai importante idei, descoperiri și energii umane și spirituale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*