Adevărata față a „patriotului” Băsescu

Întrebarea reporterului de la Vocea Rusiei a fost directă: „Dvs. consideraţi că România şi Moldova trebuie să devină un singur stat?”. Răspunsul lui Traian Băsescu a fost la fel de direct: „Nu. Suntem două state independente şi eu consider că Republica Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene şi atunci graniţele dintre noi nu vor mai avea decât valoare istorică pentru că cetăţenii Uniunii Europene circulă liber dintr-o ţară în alta. Deci obiectivul nostru, şi este un obiectiv afirmat şi consecvent susţinut în interiorul Uniunii Europene, este ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene, dacă ea vrea. N-o obligăm că n-avem cum”.

Aceasta este întrebarea și răspunsul care fac din Traian Băsescu doar un politician banal ca toți ceilalți adică un politician fără viziune și care luat de valul internaționalist care îl înconjoară uită de interesul major, național, al reunirii celor două state românesti. O reunire cerută în strada la Chișinău de peste 7 000 de oameni și care creează încet, încet, o masă care, vor sau nu vor politrucii de la Chișinău și București, se rostogoleste mai departe venind peste ei.

Băsescu putea răspunde că nu el, ci poporul de pe cele două maluri ale Prutului poate hotărî dacă cele două state românești se vor uni. Dar nu. El a răspuns ferm că NU. Nu consideră că România și R. Moldova trebuie să devină un singur stat.

S-a complăcut în a repeta papagalicește ideea cu integrarea în Uniunea Europeana, neluând însă în calcul că totuși cea mai rapidă cale de integrare în UE pentru cel de-al doilea stat românesc este reunirea cu România. Neasumarea unui ideal național pe care înaintași tăi au reușit să-l înfăptuiasacă, dă măsura micimii în care se scaldă cei care fac politică în România.

Germania a demonstrat că se poate. Foarte adevărat, o Germanie cu politicieni pentru care interesele naționale germane contau. Băsescu nu face decât să confirme decăderea morală a unei clase politice inepte, fără coloană vertebrală, pentru care interesul național trece prin buzunarele oligarhilor care o împing în față.

N-am auzit nici de la Crin Antonescu sau de la Victor Ponta ceva legat de acest subiect. Și aceștia, ca și Băsescu, reprezintă un tip de politicieni de care românii trebuie să scape. O clasă politică ridicolă care și-a înfipt rădăcinile în instituțiile Statului Român făcând din ele doar o sursă permanentă de îmbogățire și anihilând orice încercare de apărare a intereselor românești, este o clasă politică arogantă care nu face decât rău, iar asta o demonstrează ZI DE ZI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*