Sfârşitul votului democratic?

Ceea ce se întâmplă acum este sfârşitul iluziei românilor că votul lor contează şi asistăm la eşecul democraţiei româneşti post-decembriste. Principalii vinovaţi sunt clasa politică în frunte cu preşedintele Traian Băsescu. S-a dovedit că referendumul din 29 iulie a fost organizat în pripă cu manipulările şi ilegalităţile judeţelor roşii din sudul ţării de către USL.

Pe de altă parte, boicotul electoral cerut de Băsescu  a fost profund nedemocratic şi cu o serie de consecinţe grave pe termen lung. Anchetarea zilele acestea a românilor care au mers la vot de către procurori, la cererea preşedintelui suspendat cu sediul la garaj, induce în memoria poporului teama, pe viitor, de a mai merge la vot. Şi aşa absenteismul era o problemă electorală a democraţiei româneşti. După manipulările de la referendum şi instigarea la boicot românilor le va fi şi mai greu să iasă la vot la viitoarele alegeri. Ei şi-au pierdut încrederea în clasa politică şi în instituţii în general. Mai mult, imixtiunea marilor puteri în soarta unui vot popular exprimat, chiar defectuos şi fraudat, totuşi sunt peste opt milioane de români care au votat, şi anularea acestuia poate fi cu consecinţe fatale pentru democraţia românească.

Să nu uităm că la ultimele cicluri electorale ambasada SUA de la Bucureşti a nominalizat cine a câştigat alegerile prezidenţiale în România. Pentru majoritatea românilor deja s-a indus ideea că votul lor liber exprimat nu mai contează, că oricum SUA, Bruxelles, nouă oameni de la Curtea Constituțională şi… Philip Gordon ne hotărăsc soarta şi ne spun cine a câştigat alegerile. Tot mai mulţi români cu care mă întâlnesc îmi spun că ei nu mai merg la vot pentru că oricum americanii cu interese la Deveselu, Roşia Montana sau al gazelor de şist ne hotărăsc viitorul. Atunci, de ce să se mai obosească să voteze pentru că România a ajuns o subcolonie a Washington-ului. Sunt clujeni care stau în case cu teamă să nu le vină procurorii cu noaptea în cap să le bată la uşă că au avut curajul să voteze pe Litoral sau la munte pe listele suplimentare.

Asistăm la o compromitere definitivă a procesului electoral românesc şi la un defetism istoric şi politic, că SUA sau Bruxelles, împreună cu nouă oameni de la C.C. hotărăsc soarta ţării la masa verde. Mai sunt câteva zile şi România va avea primul preşedinte care nu a mai fost votat de aproape nimeni şi va fi  repus în funcţie de diktatul intereselor marilor puteri occidentale: SUA şi Comisia Europeană. S-a ajuns aici pentru că USL şi Băsescu au pus mai presus interesele personale, private şi străine faţă de interesul poporului roman şi al democraţiei româneşti în general. Poporul român a ieşit din ecuaţia democraţiei, votul nostru nu mai contează. Pentru români de acum încolo vor hotări SUA, Bruxelles, C.C., procuratura şi… Philip Gordon. Cine va opri dreptul la vot democratic al românilor furat de către interesele unor mari puteri occidentale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*