De ce a divorțat Vlăduț al nostru?

Pentru a spulbera din start orice dubii, sunt obligat de către Domnul Bun-Simț să vă spun că Vlăduț  e un personaj literar autentic, un vecin de bloc din sectorul Botanica,  un Meșter Prim de ctitorie recentă,  dar și un om necăjit, care nu are nimic în comun cu ce gîndiți voi… Clarissimo? Dac-ați ști cît de mult suferă  întreg blocul nostru din cauza divorțului vecinului meu drag, Vlăduț… Se cutremură blocul, nu altceva…

Chiar în clipa asta cînd scriu a și dispărut un etaj… Încă unul stă la rînd să se surpe precum o mănăstire a lui Manole, în lipsa unei Ane credincioase… Înfricoșat de-a binelea, deschid un portal de știri. Citesc: „Căsătoria este pe toată viața. Asta e porunca celui Preainalt și Preasfint. Divorțul este un păcat!!! Dar Divorțurile sunt încurajate de Psihologia modernă. Deci Psihologia modernă ne încurajează să păcătuim”, scrie un comentator. Ea era pis(h)olog(pisăloagă poate)… iar el nu adora pisălogia.

Nu, nu e nici o greșeală. El  pornise  o afacere de succes  cu Moldova, avea mare încredere în partenerii săi de afaceri, dar nu era omul care să fie condus de cineva!

Deschid alt portal.  Citesc: „Unul din zidarii lui Vlădut, fără să aştepte o decizie judecătorească definitivă, aşa cum prevede legea, i-a transferat 400 mii …euro din haznaua statului lui Sandu,  un alt zidar, după ce Curtea de Apel Chişinău a constatat că el a fost prejudiciat prin tergiversarea unui dosar penal, timp de șapte ani. Astăzi  CSJ a micşorat dauna până la o mie de euro şi l-a obligat pe zidarul înnavutit peste noapte  să întoarcă statului ceilalţi bani.

Zidarul  s-a arătat nemulţumit că este obligat să întoarcă banii la stat. El califică decizia CSJ drept una ilegală şi ameninţă că se va adresa la CEDO. Fostul deputat în primul Parlament susţine că după ce i-a fost intentat un dosar penal, în 2002, el ar fi ratat o afacere bănoasă şi a suportat o traumă morală.

Unul din motivele pentru care Curtea de Apel a stabilit achitarea unui prejudiciu de 400 de mii de euro, este faptul că zidarul de Sandu ar fi unul dintre fondatorii statului Republica Moldova, pe motiv că a votat Declaraţia de Independenţă. Toţi cetăţeni sunt egali în faţa legii, indiferent de meritele lor, spun procurorii. Suma de 400 de mii de euro, echivalentul a şase milioane de lei, i-a şocat pe reprezentanţii Procuraturii Generale, motiv pentru care au atacat la CSJ decizia Curţii de Apel.

Ministerul zidarului nostru  suprem  nu  doar a transferat banii lui Sandu, în lipsa unei decizii definitive, dar nici măcar nu a contestat hotărârea Curţii de Apel, pentru a fi micşorată suma. Nici ministrul nu a avut un răspuns mai clar. Atât  el, cât şi zidarul Sandu, neagă faptul că decizia ministerului de a nu face recurs  ar avea legătură cu faptul că ambii sunt din acelaşi partid”.

Citește Vlăduț  si, nu se știe de ce, începe subit a plînge. Gîndindu-se la Anhela Honta,  noua lui prietenă, gravidă  de cîteva luni, de cînd  soția Anda  a aflat și l-a somat să divorțeze…de comun  acord. Și să-i treacă pe numele  ei toată averea, că-și  face el  mai nouă  și mai mare avere în timp de vreun an! Sau și mai repede! Anda a hotărît să-i propună să se despartă pentru o vreme în  ziua în care-a aflat că Încă legitimul ei soț va avea urmași și de la alta.

La început n-a crezut zvonului, nici imprimării audio, puse la dispoziție de deputatul Ciobanu, lucrurile au devenit  clare doar  după ce-a vizionat  o casetă  video, ce a ajuns în mîinile unui rival politic, iar  de acolo și la ea și, văzind ce  face zidarul-sef acolo cu Anhela, ce dezmăț curviștin se perinda între el  și  oponenta ei, a zis că gata, pîn-aici a mers ostașul, mai mult nu se  poate…

Auzise ea și mai înainte despre o  Corină  legiuitoare, despre o  Nată  de la o televiziune publikă, despre Lili din partid,  despre o Maye din SUA, recent aburcată pe divanul  săltăreț al Ctitoriei,  despre o Liliană, plecată recent  dintr-o televiziune națională. Și cîte și mai cîte jupînese profitoare de bani, case și alte nimicuri esențiale, pe care Meșterul Prim le oferea cu nevisată generozitate de stat. Auzise, dar nu gîndise  niciodată că  prea iubitul ei soț  se va îndrăgosti luleancă tocmai  de cea care s-a făcut luntre și punte și  sub Vor  On In și  sub alții…

Da, da, Vor On In, un împărat chinez, care, fiindu-i  concurent de temut odată, acum, prin preluarea Iubirii lui tainice, era  abandonat de Vlăduț  cu mare cinism  și făcut praf  prin condamnarea răspublică a ideologiei acestuia, ca să-i  fie de învățătură  și  să nu se mai bage cît o fi  și-o trăi  la  Anhela. Care e condamnată să fie numai și numai a sa! În ctitoria lui Glavnîi, adică Primul, care e numele de preamărire, ce i-a  fost  dăruit, nu se știe pentru care merite, de către zidari.

…Dar să revenim la desecretizarea arhivelor  de către Securitatea ce nu-l prea slujește. La deconspirare, Vlăduț a încercat s-o convingă pe Anda, precum o  dezmierdase  în ultimii 20 de ani,  că „ el și cu Anhela Honta se iubesc ca să facă  bine Moldovei, care trebuie sa fie povestea de suссes a zidarilor și zidărițelor lui”. „HA-HA-HA”, a izbucnit în rîsete  Anda.

„Mă faci să înțeleg că voi doi vă iubiți  pentru liniștea noastră?” –a mai reușit să întrebe ea, înainte de a-și pierde conștiința în fotoliu.

„Cu certitudine, așa e, iubito”, răspunse CONȘTIENT Vlăduț, în timp ce o stropea cu apă să-și revină, „trebuie să te anunț că dragostea noastră s-a terminat, va trebui să pleci dis-de-dimineață  în Elveția, cu tot cu banii mei, fiindcă eu o iubesc pe intern și pe extern doar pe  Anhela Honta  ca sa le fie  bine tuturor locuitorilor acestui multpătimit  pămînt ROMÂNESC!

O dragoste pentru liniștea voastră! – iată  care va fi sloganul meu electoral din 2014!” A exclamat  victorios, s-a ridicat în picioare cu Anda în brațe  și-au  adormit buștean în chilia lor de 670 metri pătrați din Chișinău. În visul lui, Meșterul Prim de ieri era Poet. Ultimul său poem de largă rezonanță printre germani era următorul: „Toată lumea-i sănătoasă,/Numai eu mi-s  dus de-acasă”. Genial, nu? Așa credea și el. Cel, carele era convins că numai divorțînd de Anda va putea oferi celor trei copii ai săi tot de ce au nevoie aceștia ca să fie fericiți în viață. Cel, carele era  convins că zidarii ce nu-și pot îndeplini angajamentele  trebuie să plece. Cel,  carele era  convins că doar el nu trebuie să abdice  din tronul de Meșter Prim al ctitoriei sale de succes. „Nu trebuie să plec cu una, cu două”, continua el.

Adică  să înțelegem că nu putea pleca din post decît dacă-i ofeream mai mult de două Iubiri?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*