Alo, Viviane Reding? UDMR face presiuni asupra justiției din România și incită la un conflict interetnic! Pagină de internet împotriva condamnării UDMR-istului Marko Attila

UDMR a lansat o pagină de internet pentru strângerea de semnături împotriva condamnării UDMR-istului Marko Attila la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul restituirii ilegale a clădirii Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal.

Portalul www.13020.ro își propune să informeze opinia publică asupra cazului condamnării UDMR-istului Marko Attila și să strângă semnături împotriva a ceea ce inițiatorii numesc ”nedreptatea împotriva maghiarilor”. Sub sloganul ”Protestează împotriva nedreptăţii – semnează şi tu! Ei pot lua orice. Ei pot închide pe oricine!” inițiatorii instigă la nerespectarea unei sentințe judecătorești și încearcă să pună presiune pe instanțele superioare care ar putea menține sentința de fond în acest dosar prin care UDMR-iștii Marko Attila și Marosan Tamas au fost condamnați la trei ani de închisoare.  

Printre inițiatorii acestui demers se numără Tamas Sandor, președintele UDMR Covasna și Președinte al CJ Covasna, Antal Arpad Andras, primarul municipiului Sfântu Gheorghe și președinte UDMR Sfântu Gheorghe, și europarlamentarul UDMR Winkler Gyula.

Semnatarii sunt îndemnați să semneze următoarea declarație: ”Protestez împotriva etatizării forțate a colegiului Szekely Miko! Sprijin pe Marko Attila și Marosan Tamas care au fost condamnați la trei ani închisoare pe nedrept! Resping cu hotărâre atacurile asupra comunității maghiare!”

În legătură cu acest subiect prefectul judeţului Covasna, dr. Codrin Munteanu, a afirmat că tema „renaţionalizării” de către statul român a clădirii în care funcţionează Colegiul „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, promovată de un grup de protestatari, este falsă şi riscă să creeze în mod artificial tensiuni sociale. Prefectul a făcut această declarație după ce mai mulți preoți maghiari au făcut apel la maghiari să se adune în fața liceului Szekely Miko pentru a protesta față de ”renaționalizarea” clădirii Colegiului Szekely Miko.

Miezul problemei însă nu este nici pe departe clădirea Colegiului Szekely Miko ci condamnarea unui UDMR-ist. Liderii UDMR se tem că acest dosar poate constitui un precedent în condamnarea politicienilor UDMR și se folosesc de electoratul lor pentru a transforma acest caz într-un scandal etnic. În dorința lor de a-și proteja un coleg de partid liderii UDMR nu au nicio problemă în a crea un scandal interetnic total artificial, forțând opinia publică a comunității maghiare să pună presiune pe instanțele de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*