„Lista lui Ponta” şi genocidul statistic

Dacă Schindler a avut doar o listă, „dr.” Victor Ponta are în mod cert mult mai multe… Câte una pentru fiecare din cei 1,3 milioane de români care trebuie „eliminaţi”. Pentru că atâţia cetățeni trebuie să dispară din statistici pentru ca puterea să asigure un verdict favorabil complotiştilor juridici ai PSD. Iar guvernul vrea să realizeze în câteva săptămâni, până pe 24 august (deşi, la nivelul de trădare la care se dedă, ar fi trebuit să-şi impună ca termen de execuție ziua de 23 august!), tot ceea ce Institutului Naţional de Statistică (INS) i-ar fi luat, oficial, cel puţin doi ani.

Şi nu ar fi fost nimic ridicol în toate acestea dacă executivul ar fi demonstrat că INS chiar a tras mâţa de coadă de la recensământul din 2011 încoace. Numai că, în clipa în care Victor Ponta a murmurat timid faptul că institutul chiar nu-şi poate termina treaba mai devreme de anul viitor, neavând la dispoziţie „soft”-ul necesar însumării rapide a datelor din fişele de recenzare, să declari în aceeaşi frază că executivul poate finaliza un minirecensământ este deja penibil.

Desigur, varianta „mini” a populaţiei se poate  croi rapid… Mai ales dacă în procedura de recenzare PSD se va ghida după „principiul” educativ al coperţilor de mucava din teza de doctorat. Plagiatul. Da, atunci va fi posibil! Chiar dacă pe la casele oamenilor vor trebui trimiși, cu pixul în mână (!), noii „garcea” ai parcurilor comunitare. Milițienii comunitar-maidanezi care ar trebui, după gândurile unor miniştri, să dea iama pe la porţile oamenilor. Nu pentru a „recenza”, ar fi mult prea complicat, ci pentru ca puterea să-și creze acoperirea necesară procesului ulterior de copy-paste. Căci, fiind evident că majorităţii „garciene” i-ar trebui, la viteza individuală de scriere a proceselor verbale, cel puţin trei vieţi de recenzor INS, datele vor trebui preluate din surse mai convenabile. Fie de la Casa de asigurări de sănătate, fie de la Parchet, că nu degeaba s-au confiscat dosare întregi de la birourile autorităţii electorale, fie chiar de la ministrul de interne.

În fapt, abia acum guvernul va da cu adevărat măsura posibilităţilor sale de fraudare. Abia acum PSD şi PNL se vor putea răzbuna pe aceia care, anterior, au furat „mai mult” ca ei! Şi vor fi destule ilegalităţi la nivelul aparatului local pe care se bazează executivul în procesul de pseudorecenzare! Cel puţin în sensul în care unii primari au anunţat deja că, dacă tot trebuie să facă un „minirecensământ”, măcar vor profita pentru a mai strânge şi alte informaţi. Cum ar fi, de exemplu, cele de recenzare a „comunitarilor”. Nu a localilor de la „miliție”, ci a patrupedelor de prin casele oamenilor. Asta pentru a putea impune noile impozite locale pe coadă de Grivei.

Ce se va întâmpla în cuprinsul avalanşei de „procesări” cu protecţia datelor personale? Cum se va asigura guvernul, din fotoliile de la Bucureşti, că trimişii primăriilor, indiferent de haina lor, vor păstra secretul datelor recenzate? La aceste întrebări premierul nu are răspunsuri. Pentru că nu-l interesează „detaliile”! Acum are şansa de a-şi împlini pofta ce-a „pontit”! Iar dacă CCR tot nu i-a dat dezlegare la recensământul de două zile, acum își va putea face propriul recensământ, personal şi personalizat, pe mai multe… săptămâni!

Cabinetul Ponta se dedă astfel unui nou abuz, dând de o parte o autoritate competentă pentru a număra cu mâinile primarilor (proprii) datele de recenzare. Probabil, pe principiul fostei pecingini portocalii: cine nu numără după pofta guvernului, nu va primi nimic la rectificare. Şi ce importanţă are faptul că multe primării nu au nici măcar bani pentru hârtie?! De vreme ce e vorba oricum de un recensământ atipic, se va putea utiliza probabil orice maculatură de scris. Căci important este doar rezultatul.

Or, în loc să fi săcâit primăriile să-şi cheme de urgenţă oamenii din concedii, că doar este stare de necesitate politică, nu?, în loc să fi încropit un proces „a priori” lipsit de credibilitate, guvernul ar fi alocat mai bine bani INS -ului pentru a achiziţiona, de urgenţă, teribilul soft de adunare pe „abac”-ul cetăţeniei. Victor Ponta s-ar fi expus însă unui risc capital: nepredictibilitatea rezultatului. Pentru că un plagiator ştie foarte bine care este riscul să încurci fiţuicile „de inspiraţie”. Nu mai ştii ce iese! Mai ales dacă te trezeşti cu datele de pe vreo listă şterpelită de la administraţia cimitirelor ori morga centrală! Că, vorba aceia, şi morţii se numără, nu?!

P.S.:

În procesul de tocmire şi întocmire a „listei lui Ponta” s-ar putea să fi intervenit o primă problemă. Biroul Electoral Central şi-a suspendat activitatea, inclusiv la nivel local, până în clipa în care CCR se va pronunţa! Or, singura contribuţie în suspendarea românilor din drepturile lor de vot ar putea veni doar dinspre proiectul lui Dan Şova, care îi vrea maziliţi (electoral, desigur!) pe aceia care, la referendum, aveau actele expirate. Adică, vreo 600 000 de cetăţeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*