Demagogi şi mincinoşi

Se apropie alegerile parlamentare, iar demagogii şi mincinoşii de serviciu, de la toate partidele, au trecut la treabă. De la toamnă, ne spun aceştia, fără jenă, fără să le crape obrazul de ruşine, s-ar putea să păşim în bunăstare şi civilizaţie. Guvernul se va îngriji nu să plătim taxe ca în Europa, ci să fim plătiţi ca în Europa. Fiecare român va consuma lapte şi miere din ograda proprie, mai mult, clasa politică, extaziată de propriile realizări, va deveni brusc cointeresată de nivelul de trai al cetăţenilor şi va lucra legal cu zerourile. Pînă una-alta, ocupăm un loc de frunte la capitolul fraude cu bani europeni. Ne aflăm în topul ţărilor care au deturnat cei mai mulţi bani în 2011, înregistrînd 225 de anchete în derulare. Sigur, nu poporul a fraudat. Preamăriţii guvernanţi doar pentru acest lucru s-au făcut utili ţării.

Analiştii europeni afirmă că România şi Bulgaria pun la grea încercare viitorul Europei. Probabil, au vrut să spună că integrarea cu politicile fiscale draconice de la Bruxelles au trimis cele două ţări la cazne pe scripetele capitalismului barbar. Flacăra demagogică a democraţiei a fost aruncată într-un canal. Pînă vom putea vorbi despre redresare economică şi socială, hai să trăiţi bine, gogoriţă pentru neiniţiaţii uşor de păcălit cu lozinci. Creşterea economică, trîmbiţată de grămezile de activişti politici, este în realitate o creştere nejustificată a consumului de bunuri din import, plătite cu bani electronici, fabricaţi din tastatură, bunuri susţinute de un sistem de subvenţii ilogice şi discreţionare, care încurajează, să zicem, consumul de carne de porc din Coreea, nu din producţia internă. Nu-i normal să aibă de lucru firmele de transporturi ale acoliţilor şi să-i lase în plata Domnului pe fermierii români? Ei nu-şi permit să cumpere tiruri, iar porcii româneşti nu pot fi uşor finanţaţi de băncile occidentale. În plus, porcii noştri nu consumă petrol, aşa că nu pot fi forţaţi să fie dependenţi. Mai clar, „creştere economică“ e ca şi cum mi-aş tăia porcul din ogradă şi l-aş vinde ca să am bani, iar după aceea aş constata că banii nu pot fi mîncaţi şi nici nu mai sînt de ajuns să cumpăr alt porc, pentru că tocmai a crescut inflaţia. Învîrtelile de pe monitorul Băncii Naţionale nu mai au sustenabilitate şi stabilitate, cînd ţin de interesele guvernatorului şi ale clanurilor mafiote. Sau, la fel, cum aş tăia copacul din curte şi l-aş vinde toamna, iar iarna aş sta în frig, fără să mai am de unde cumpăra, pentru că toţi vecinii şi-au vîndut copacii, aburiţi de „creşterea economică“. Aşa că voi vota atunci cînd, în loc de „creştere economică“, se va vorbi de creşterea nivelului de trai, de crearea de locuri de muncă, aducerea salariilor la nivel european, conservarea resurselor şi valorilor naţionale, programele de asigurare a viitorului copiilor noştri. Pînă atunci, merg în Nordul Moldovei, unde bate ora exactă a Ortodoxiei şi Culturii Neamului Românesc, pînă nu îl vînd ăştia de la Putere cu mînăstiri cu tot.

Prea haotic, prin urmare extrem de periculos pentru umanitate, oferind fiecărui individ atît cît să nu moară, sistemul capitalist, împiedicat în propriile iţe, va dispărea în curînd, ca o fantomă printre crucile ţintirimului. Fie-i şi lui ţărîna uşoară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*