Azvârliţi la marginea Europei…

După ce au căzut în propria capcană, raportându-se fericiţi la statisticile demografice furnizate chiar de ministrul lor de interne și fiind la acel moment mult prea încrezători în prezenţa masivă, chiar zdrobitoare, a românilor la referendum, social-democrații dar și liberalii au intrat acum în panică. În aceeași stare relativă de apoplexie a judecății și minimei morale politice și sociale care a dus tocmai la abuzurile constituţionale la care au apelat în procedura de suspendare a preşedintelui României.

De data aceasta, abuzul a vizat manipularea datelor statistice legate de numărul real al populaţiei ţării. Şi există o stare de disperare atât de accentuată, un melanj de trufie şi impostură juridică, încât social-democraţii, cel puţin, ar fi în stare să jure că în România mai există doar acei români care îl vor demis pe Traian Băsescu. Despre ceilalţi, pe principiul roşu al devizei purtate cu mândrie de formaţiunile de factură iliesciană, „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, ar fi în stare să demonstreze că sunt, dacă nu… decedaţi, măcar apatrizi, puşcăriaşi fără drept de vot ori parte a unei populaţii care a renunţat în masă la cetăţenia română

În fapt, pentru a-l vedea alungat pe Traian Băsescu, indiferent de costurile pe care le vor avea de suportat tot românii de rând, USL a pus la cale o adevărată loterie a cifrelor demografice, expunându-ne unui grav pericol prin această continuă tendinţă de a subevalua dimensiunea reală a populaţiei ţării. Mai întâi, a plusat pe presupusa existenţă a unor procente semnificative de români… instituţionalizaţi, lipsiţi de drept de dreptul de vot. Apoi, a considerat că românii stabiliţi în alte ţări, au renunţat de facto la cetăţenia română, numai că datele nu au fost actualizate! USL a apelat, astfel, la orice tertip prin care să se asigure de reducerea, pe hârtiile oficiale, a numărului real al populaţiei.

Or, este deja mult prea mult, premierul plagiator având nesimțirea de-a manipula cifrele doar pentru a-și vedea împlinite scopurile lui de politician de mucava. Un politician care ar prefera să se declare premier al unei ţări cât o insulă uitată din Pacific dacă în acest fel şi-ar vedea duşmanul politic scos din joc. Iar tragedia vine din faptul că acţiunile de azi ale lui Victor Ponta ne vor afecta locul și credibilitatea noastră ca naţiune şi stat al Uniunii Europene pentru mulţi ani de acum înainte. Căci, prin tot ceea ce face USL în încercarea iresponsabilă de a demonstra o presupusă redeucere a populaţiei României, prin tăierea din statistici, dintr-un condei, a milioane de români, va crea o fisură mult mai mare, cu efecte pe termen lung atât pe plan economic, cât și pe linia geopolitică şi geostrategică.

Iar Europa s-ar putea să fie de data aceasta de acord cu imbecilităţile trufaşului Victor Ponta dintr-un considerent pur pragmatic. Pentru că, în momentul în care nu vom mai fi, practic prin datele oficiale furnizate de propriul guvern, o naţiune mare în cuprinsul Uniunii Europene, drepturile noastre de reprezentare printr-un anumit număr de parlamentari europeni, drepturile de vot și de vetto, ori de accesare a unui anumit cumul de fonduri de dezvoltare, se vor restrânge vizibil. Şi aşa unele puteri erau deranjate de dimensiunea populaţiei României în cuprinsul familiei europene, acestea punând încă de la aderarea noastră umărul la fragmentarea acestei structuri unitare. Şi aşa criza mondială a generat o concurenţă și mai accerbă pentru banii din visteria UE. Iar mai puţine drepturi de reprezentare în UE, mai puţine fonduri repartizate pentru un anumit stat membru cu drepturi depline doar în achitarea cotizaţiilor, ar conveni multor cancelarii.

De aceea, nu va trebui să ne surprindă faptul că UE ar putea închide ochii la acest nou abuz al plagiatorului Victor Ponta, având doar de câştigat după ştergerea din statistici a unei părţi din populaţia României, o subdimensionare făcută, culmea, de propriul guvern, fără nici o intervenţie (vizibilă!) de afară…

Acesta este riscul la care ne expune acum guvernul anti-naţional Victor Ponta: azvârlirea şi izolarea definitivă la marginea Europei. Un genocid la adresa românilor prin cifrele falsificate de „experţii” gata să livreze statisticile cerute de guvernanţi doar pentru a-şi impune un „diktat demografic”. Un atac din interior care riscă să ne arunce, dacă nu în afara Europei, cel puţin la marginea ei, acolo unde diferenţa dintre o populaţie de 22 de milioane şi una de aproximativ 16-18 milioane se va traduce printr-o restrângere a drepturilor de reprezentare în instituțiile europene.

Oricum, în încercarea de a demonstra aberaţiile lui Victor Ponta, în schema „dovezilor” a intrat şi Casa de asigurări, aceasta furnizând la rândul ei o cifră a numărului de români, cu drept de vot (!), decupată la dimensiunea dorită de USL. O încălcare brutală a sferei de preocupări, pe lângă furnizarea unei liste „a românilor cu drept de vot”, Casa de asigurări impunând şi criteriul suprapunerii populaţiei asigurate cu populaţia având drept de vot. O depăşire a cadrului legal, în care Casa uită, în încercarea de a documenta un fals, de miile de români neasiguraţi! Sau poate că aceasta este, de fapt, strategia viitoare a guvernului Ponta: cine nu are bani să-şi plătească asigurările, nu mai are un loc de muncă şi, în general, nu-şi achită dările la stat va fi lipsit automat de dreptul de vot. Va fi instituţionalizat în decupajele de abuz de putere şi tendinţe de despotism pe care le manifestă guvernanţii USL.

Pe de altă parte, decizia Curții Constituționale de a împinge procesul de reîntocmire și a listelor electorale până în septembrie este corectă. Tehnic. Problema este că nu omori o țară pentru o asemenea „dreptate”. Pentru că, uneori, tocmai pentru binele țării, este preferabil să iei o decizie imediată, oricare ar fi ea, decât să tergiversezi lucrurile într-o criză politică și financiară. O instabilitate politică prelungită practic pe termen nelimitat de Curtea Constituțională și ale cărei efecte se vor vedea în cursul valutar și facturi.

Or, dacă se va dovedi că tocmai listele electorale au fost de vină, atunci CCR va trebui să decidă și anularea alegerile locale. Adică eliminarea procesului juridic care a adus PSD-ul în postura decizional-guvernamentală care a  creat tot haosul de azi! Și nu trebuie să ne bucurăm de falsa iluzie că, prin această decizie, Curtea a aruncat PSD-ul într-un derapaj, prăbușirea economică imediată urmând a fi sancționată de alegători, pentru că la ce va mai fi folosit prăbușirea în sondaje a PSD când se vor fi năruit nenumărate structuri financiar-economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*