O nouă prerogativă a Poliției Locale din Brăila: datul muștelor afară de prin parcurile Brăilei!

Într-una dintre serile trecute, după orele 18.00, am ieșit la plimbare cu o amică și ne-am așezat pe o bancă din parcul ,,Traian”, din centrul Brăilei. Vis-a-vis de noi, pe o altă bancă, s-au așezat trei domnișoare îmbrăcate-dezbracat de parcă ar fi fost la plajă pe malul Mării.

Caldură mare, vântul sufla cu repeziciune, un peisaj numai bun pentru clătitul ochilor și întru bucuria sufletului. Undeva, dincolo de fântâna arteziană, către zona istorică a orașului (mă rog, către ruina istorică), aproape de impresionanta clădire a teatrului ,,Maria Filotti”, un polițist din Poliția Locală alerga după o haită de câini comunitari. Alerga greu, respira – cu gafaieli, și mai greu din cauza burții ce-i ajungea la… kilograme multe peste… regulament.

La un moment dat, s-a apropiat de banca din fața noastră, ținea în mână un fel de agendă cu mai multe hârtii presarate printre paginile acesteia.

Probabil, procese-verbale pentru amenzi și ,,agenda” cu rapoartele de serviciu. Probabil… Omul își exercita datoria pentru care fusese angajat! Nimic nou sub soarele de iulie torid… Dar de la sublim (care lipsea cu desăvârșire) și până la ridicol nu-i decât… o alergătură de polițist! Ajuns la marginea spațiului verde, rezemat cu o mână de coniferul din dreapta, a început să gonească dulăul ce dormea impasibil pe iarba de un verde crud, umedă și răcoroasă.

,,Marș, pleacă de-aici, ieși afară…!” Gesticula cu mâna stânga și cerea insistent câinelui să părăsească zona cu iarba. Fetele de vis-a-vis râdeau. Noi la fel. În hohote. Patrupedul a întors leneș capul, l-a privit pe polițist și… atât! Doar atât! Ce-o fi zicând bietul animal? ,,Lasă-mă nene să mă odihnesc, doar nu am facut nimic rău!”. Polițistul local, îmbrăcat a la regulament, cu chipiul pe capul trecut de toate apele caniculei, continua perseverând (așa cum îi cerea datoria), ridica amenințător mâna stângă spre căine, mai striga la acesta (aproape că-l ruga), să plece de acolo.

S-a ridicat animalul, cu mișcări leneșe – parca sfidătoare la adresa omului legii, și s-a mutat vreo doi metri mai spre mijlocul parcelei cu iarba fragedă și răcoroasă. Ce-o fi zicând în sinea sa: ,,Ei, hai că aici nu are tupeu să intre! Calcă iarba și atunci va fi obligat să se amendeze singur!”.

Am râs în hohote, nu ne-am putut abține, omul de ordine auzea – simțea penibilul situației, nu ne-a privit și a continuat cu același zel polițienesc. Omul își făcea datoria cu rigurozitate, după vreo Ordonanță de-a guvernului Ponta ori dupaă vreo Hotărâre de-a Consiliului Local Brăila.

Demonstrație clară și evidentă că Guvernul Ponta a uitat de Băsescu și lucrează pentru țară… așa cum a promis!

Or, dacă de ,,vină” e Consiliul Local, atunci pe când o Hotărâre pentru înzestrarea Poliției Locale cu o nouă prerogativă: datul muștelor afară de prin parcurile Brăilei?! Sunt ferm convins că și unii și alții își fac datoria în funcțiile unde au fost aleși ori numiți.

La plecarea din parcul ,,Traian”, am auzit o voce care spunea- încercând să mă convingă: ,,Da, prietene, e noua metodă de reducere a numărului de maidanezi din Municipiul Brăila!”. Nu l-am luat în seama și am mers mai departe. Era doar o ironie de prost gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*