A început prigoana împotriva partidelor naționaliste!

La aproape un an după ce Partidul „Pentru Patrie” şi-a schimbat numele în Partidul „Totul pentru Ţară”, practic revenind astfel la vechea denumire a partidului interbelic înfiinţat de Corneliu Zelea Codreanu şi condus ulterior de către generalul Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul, și la o lună de la alegerile locale la care a participat sub noua siglă, formaţiunea este în pericol de dizolvare.

Atfel, Parchetul a introdus, pe 13 iulie a.c., o acţiune la Tribunalul Bucureşti în care solicită magistraţilor să pronunţe o hotărâre prin care Partidul „Totul pentru Ţară” să fie dizolvat. Motivul ar fi acela că formațiunea este urmașa Mişcării Legionare.

Un demers dubios, formaţiunea politică funcţionând din 1993 sub denumirea de Partidul „Pentru Patrie”, numele fiind schimbat anul trecut în Partidul „Totul pentru Ţară”. Denumire sub care a participat și la alegerile locale din acest an!

Potrivit legii partidelor politice, dizolvarea poate avea loc pe cale judecătorească în condițiile în care: când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice; când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia. Alte condiţii ţin de inactivitatea formaţiunii politice: nu a ţinut nici o adunare generală timp de cinci ani; nu a desemnat candidaţi, singur sau în alianţă, în două campanii electorale parlamentare succesive, în cel puţin 18 circumscripţii electorale.

Partidul „Pentru Patrie” a luat fiinţă în 1993 la iniţiativa unui grup de vechi luptători în Rezistenţa Naţională Anticomunistă, foşti deţinuţi politici şi luptători în munţi. În prezent formațiunea a revenit la numele de Partidul pentru Partie. El este continuatorul partidului „Totul pentru Ţară”, înființat la 10 decembrie 1934.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*