Un prim-ministru nedobă de carte ne vrea și pe noi la fel!

Recent, la propunerea indiscutabilă a Primului, Guvernul a abandonat preconizata dotare a bibliotecilor Moldovei cu carte națională. Cică de frica neplății salariilor ce ne așteaptă din octombrie curent.

E  pentru prima dată în istoria acestui stat, cînd populația defavorizată din mediul rural a avut o șansă de-a se pricopsi cu  un tezaur spiritual de zece milioane de lei, care a fost anulat în doi timpi și trei mișcări de ultimul gladiator de pe Bîc.

Nu-i pronunț numele și lipsa-i cronică de renume din cauza că nu doresc să-i fac PR prea mare. Prin acest gest absolut necugetat, Primul și-a arătat-o  în toată splendoarea și în fața tuturor. La  atitudinea sa față de cultură m-am referit. Să fie clar din start, altfel  chiar nu mai continuăm.

Un lucru însă rămîne neclar: de ce n-ar fi  cules respectivul  roade suplimentare de PR și din cetitul cărților la moldoveni? Să nu coste omul nostru defavorizat nici o cît  de infimă atenție,  în comparație cu admiratorii răsfavorizați ai lui Huli Iglesias?

Bravo Primului că n-a uitat să renunțe și la ideea de a-și cumpăra, din banii noștri, bineînțeles, mașini la buzunarul Angelei Merkel și-a lui Obama!!!

Și-ncă de o mie de ori: Bravo, că n-a renunțat  nici pentru o clipă  la visul de a-și majora salariul  pînă la alegerile parlamentare din 2014, evident!

În concluzie, Prim-ministrul  hulpav și nedobă de carte ne vrea și pe noi la fel. Acceptăm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*