Un prim-ministru nedobă de carte ne vrea și pe noi la fel!

Recent, la propunerea indiscutabilă a Primului, Guvernul a abandonat preconizata dotare a bibliotecilor Moldovei cu carte națională. Cică de frica neplății salariilor ce ne așteaptă din octombrie curent.

E  pentru prima dată în istoria acestui stat, cînd populația defavorizată din mediul rural a avut o șansă de-a se pricopsi cu  un tezaur spiritual de zece milioane de lei, care a fost anulat în doi timpi și trei mișcări de ultimul gladiator de pe Bîc.

Nu-i pronunț numele și lipsa-i cronică de renume din cauza că nu doresc să-i fac PR prea mare. Prin acest gest absolut necugetat, Primul și-a arătat-o  în toată splendoarea și în fața tuturor. La  atitudinea sa față de cultură m-am referit. Să fie clar din start, altfel  chiar nu mai continuăm.

Un lucru însă rămîne neclar: de ce n-ar fi  cules respectivul  roade suplimentare de PR și din cetitul cărților la moldoveni? Să nu coste omul nostru defavorizat nici o cît  de infimă atenție,  în comparație cu admiratorii răsfavorizați ai lui Huli Iglesias?

Bravo Primului că n-a uitat să renunțe și la ideea de a-și cumpăra, din banii noștri, bineînțeles, mașini la buzunarul Angelei Merkel și-a lui Obama!!!

Și-ncă de o mie de ori: Bravo, că n-a renunțat  nici pentru o clipă  la visul de a-și majora salariul  pînă la alegerile parlamentare din 2014, evident!

În concluzie, Prim-ministrul  hulpav și nedobă de carte ne vrea și pe noi la fel. Acceptăm?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*