Băsescu sau Antonescu?

Plagiatul prim-ministrului „dr.” Victor Ponta, președinte PSD,  întemnițarea și încercarea de sinucidere a mentorului său, prof. dr. Adrian Năstase, fost ministru de externe, prim-ministru,  președinte PSD, infracțiunea euro-parlamentarului PSD prof. Adrian  Severin, fost ministru de externe, traficul de influență a generalului  Cătălin Voicu, deputat PSD etc. obliga partidul moldo-valah (PMR, PCR, FSN, PSDR, PDSR, PSD, USL) să preia din nou, cu forța, în totalitate  puterea.

Președintele este în concepția ortodoxă capul Statului, de aceea, în încecarea de a-l da jos pe Traian Băsescu, în  2007, norodul l-a reales cu o mare majoritate. 2012 este șansa cuplului  moldo-valah Ponta-Antonescu de a instaura putinismul în Romănia; și s-ar  putea bucura de succes. Bineînțeles, dacaă UE, FMI, NATO vor fi de acord cu reinstaurarea dictaturii ortodoxo-socialiste…

Chestiunea fundamentala la români, a statului lor fragil la limesul de  la Dunărea de Jos, este atât relația lor cu Sfântul Imperiu Roman,  astazi UE, FMI, NATO, din care fac parte de jure din anul 2007, cât și  relația lor cu barbarii orientali, pravoslavnici, toți aceia care au năvălit periodic din Eurasia și exercită și azi o influență la nivel de idei  politice net superioare concepțiilor occidentale.

Între Roma și Moscova, modo-valahii, care nu au făcut parte niciodată din civilizația apuseană, înclină mereu spre despoția orientală, clientelismul și corupția greco-pravoslavnică. Ardelenii și bănățenii  au făcut parte din Sfântul Imperiu Roman și prin Unirea lor cu Roma  fac parte nemijlocită din această civilizație. Școala Ardeleană a  readus la toți românii la normele și valorile occidentale. Dar la  moldo-valahi influența acestui curent prooccidental e încă slabă.

Președinții ortodocși moldo-valahi Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Crin Antonescu nu s-au bucurat de  o imagine bună, dar, în comparație cu grecii Sultanului, germanii Puterilor Centrale sau evreii lui Stalin, ei au oferit o perspectivă reală tăierii nodului gordian între Est și Vest, între Imperiu și barbari.

Ce-i de facut?

Pe lângă încetarea discriminării Bisericii Unite cu Roma a Prefericitului Lucian cardinal Mureșan și reabilitarea Școlii Ardelene, de maximă importanță este continuarea pelerinajului la Roma de după 1989 și, mai ales, începerea unui dialog a președintelui și patriarhului  ortodox cu Sfântul Scaun, care să depășeasca blocajul spiritual actual, apartenența numai de jure la civilizația occidentală si derapajele spre cutumele barbare, orientale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*