Plahotniuc a fost dat în urmărire generală de toate statele lumii! (ultima parte!)

E cald ca la tropice, iar MoȚopîrlanii  și-au dezlănțuit toți ogarii pe urmele mele. Ei sunt siguri de faptul că Plahotniuc e după Valeriu Munteanu cel mai harnic deputat moldovean, dar nu vor să recunoască  adevărul pînă nu au permisiune  în scris de la Jurații Înaltei Curți din Londra.

Ei sunt siguri că unul din  stăpînii lor de azi, sir Filat, dorește pașaport diplomatic pe viață, ca să transporte țigări de contrabandă, zburînd prin vămile Patriei sale, nestingherit de nimeni, pînă în ultima-i zi. Și, poate, mult, mult mai departe…

Ei mai știu că Plahotniuc chiar în clipa cînd vă scriu a și realizat, cu succes deplin, bineînțeles, un atac raider de 500 milioane de dolari la grădinița de greieri acvatici  nr. 899 din comuna arhicunoscută JosMafiamoldovenească, ei tot știu că în clipa ce urmează Plahotniuc  va zdrobi printr-un alt atac raider Abatorul de iluzii politice din comuna Mocanii de Mijloc, iar pînă la punerea ultimului punct de către subsemnatul, Plahotniuc va lua ultima felie de speranță  și de la gura  membrilor Azilului de pisici fără întreținător din   UrnalTV-ul de Sus.

Rușine, Rușine și încă-odată Rușine!!! …E 27 iunie  2012, orele 15 și 11 minute, iar pe bulevardul Ștefan cel Mare, în imediata apropiere de intrarea centrală  a KGB-ului moldovenesc fără de șef adevărat, era staționată o mașină. A  șefului Departamentului de Știri al  televiziunii fără  mafioți. La volan era chiar el, deșteptul de corneluș. La un moment dat, brusc, în haine verzi de serviciu, țîșnește din ea un omulean de înălțime medie și intră  pușcă  pe ușa ce s-a deschis în mod express pentru dînsul. Și la fel de repede s-a și închis.

Șeful de la TV a rămas  însă în mașină, a rămas  să-l aștepte pe gb-ist. Care nu se știe dacă a venit să aducă ceva contra lui Plahotniuc sau doar să ducă ceva nou antiplahotniuc pentru televiziunea MoȚopilor basarabeni. Văleu, tată, d-apoi parcă interimatul KGB-ului era asigurat de omul lui Ghimpu sau ba? Greu îi va fi lui Vitali Catană să interzică acest negoț între  părți? Asta chiar numai Ghimpu o știe!

***

Plahotniuc e filat non-stop, oameni buni, deși MoȚopii declară contrariul. Culmea e că el știe despre asta și nu acționează în nici un fel. Nu acționează și din acest motiv poate dormi și visa fericit.

În cel mai recent vis al său, Plahotniuc, după ce invadase cu atacurile sale  raider toată Eurasia, Africa, Oceania, America și Australia, aflați că toate acestea s-au convocat la Sfatul Intercontinental din  Port Moresby, capitala statului Papua Noua Guinee, unde guvernatorul general, Michael Ogio și primul-ministru  papuas Peter O’Neile au propus tuturor conducătorilor de pe glob să-l exileze de urgență pe Plahotniuc, unde credeți?, da, da, pe insula Sfînta Elena, în  Palatul unde a huzurit  în ultimii ani de viață Napoleon Bonaparte, unul din eroii istorici reali, preferați de adevăratul stăpîn al Planetei.

Ce folos că Obama, Putin și alți cîțiva  conducători de state dețin butonul de la arma nucleară? Oricum n-ai da, ei nu dețin și  butonul de la raiderizarea Lumii întregi. Iar atacurile raider, conform afirmațiilor MoȚopilor noștri, nici nu pot fi comparate prin amploarea și gravitatea consecințelor ce ni le lasă, cu vreun atac terorist. Bin Laden a murit!  Trăiască Bin Plahotniuc fără moarte!

La lectura acestui pamflet, parcă-l și văd pe cel mai rîvnit(citiți: vînat) om politic al continentelor toate cum se enervează și poruncește armatei lui ultraperformante de 500 de militari să mă găsească imediat, fie și din pămînt și să mă aducă legat fedeleș la Palat.

Și acolo, în fața celor 103 deputați, să dau seamă pentru inepțiile scrise, fiind profund inspirat și ispitit de fantasmagoriile MoȚopilor neînfricați.

Nu tot ei m-au convins ieri că Plahotniuc va pleca la 28-30 iunie curent în Georgia, ca să-l înduplece, financiar, evident, pe incoruptibilul  Saakașvili, ca acesta, să intervină pe lîngă UE, SUA și ONU ca  mister Plahotniuc să nu fie arestat nicăieri?

Și  nu tot ei apoi au motivat contramandarea întîlnirii lui Plahotniuc cu Saakașvili prin faptul neacceptării de către primul haiduc modern basarabean a sumei cerute de 2 miliarde 349 mii dolari, ce urma să o acorde prim-vice-președintele legislativului de la Chișinău baciului prim din Tiflis?

Conform scenariului aprobat, la plecare, Al Capone de Grozești urma să fie petrecut cu ochii în lacrimi  de Filat, Bodiu, Luleancă și Streleț.

Aeroportul Internațional Chișinău, cu această ocazie, avea să fie înverzit de-atîta doliu. Cu pîine, sare și cocktail Molotov avea să-l servească pe cel  grăbit spre țara lui Rustaveli o duduiță cu sîini dezgoliți și etern zîmbitori pre nume Lili, cică o subaltern liberal-democrată și  fidel  legiuitoare de ani buni a lui Plahotniuc. MoȚopii erau să fie zgribuliți sub poalele ei, fremătînde în soare. Erau să fie, dacă lua foc scenariul, dar n-a fost, n-a fost să fie…

Aflînd numai cu două ore înainte de plecare , despre preconizatele funeralii ce  i se puneau la cale de farmazonii liberali și democrați, de MoȚopii remorcați de filat și voronin, căruia aceștia, prin intermediul unui butnar i-au vîndut  ex-președintelui de la Corjova  pe mai  toți ziariștii Moldovei contra lui Vlad Plahotniuc, acesta din urmă a hotărît să nu plece nicăieri din gubernia ce, de facto, îi și aparține. Dar toate  relele cu binele lor.

În loc să-și plîngă în lipsa proverbială de bărbi,  mocanii Basarabiei Moldave s-au trezit peste noapte foarte bogați. Așa cine n-ar fi de acord să lupte cu mafia autohtonă? Plătiți  de țopîrlani, de voronin jr și de filat, aceștia se prezintă deja deschis ca o echipă unită, consolidată și avînd drept unic scop debarcarea și arestarea lui Plahotniuc, dar nu cu orice preț. Cu un preț mare, ați priceput poanta. Dar nici atît de puțin.

Cu un preț incredibil de mare, pe care sunt în stare să-l plătească doar comuniștii+liberal-democrații+țopîrlanii+sponsorii echipei unite din Rusia. Ceea ce părea mai ieri inimaginabil,  iată că azi e deja  realitate. Plahotniuc i-a unit pe cei de diferite culori și miasma  în jurul său.

Asocierea MoȚopîrlanilor cu PCRM  îi decredibilizează pe Primii, mă ia prin surprindere un comentator politic  țărănist recunoscut în Tanzania. Rușii se răzbună pe PD, prin Plahotniuc, pentru că PD-ul a făcut alianță cu PL și PLDM, și nu cu promoscovitul  de PCRM, îmi fluieră alt boțan. Se răzbună, lansînd noi proiecte politice și finanțînd din plin campanii masive și permanente contra cui vor ei, continuă el.

Și ca să vezi și să nu crezi, aici interesele Moscovei, ale lui Voronin, Filat și ale  Țopîrlanilor lor coincid sută la sută! Mocanul națiunii noastre e fericit. Are de lucru, el nu poate fi șomer sub nici un regim.

A fost consilier cu misiuni SPECIALE al lui Voronin, a fost prieten de legămînt  cu Tkaciuk, a fost șeriful unor benzinării conduse de oligarhii din Țara Făgăduinței, a fost mîna dreaptă a lui Roșca, a fost, a fost, a fost… Da’ mai lasă-i  și pe țopîrlanii iștea, îmi scrie un om emerit. Dintre ei și Plahotniuc noi va trebui în 2014 să alegem, totuși, Dreptatea. Da, da, Dreptatea, repetă în mod intenționat acesta. Se va numi ea oare Plahotniuc? Se va numi ea oare altcumva?

…Închid ochii și văd.

La aflarea rezultatelor parțiale  ale alegerilor parlamentare  din 2014, Filat, MoȚopii, Voronin și alți pezevenchi notorii locali  luaseră Bîcuri în gură. Era noapte, era prea tîrziu pentru dînșii, cei, care abia atunci sesizaseră un lucru greu de acceptat pentru ei, dar firesc din cale afară pentru alegători. A doua zi, moțopii erau să fie  primii la sediul PD-ului.

“Iartă-ne, Altețe”, aveau să-și țuguiească ei buzele  în fața lui Plahotniuc, “abia acum am înțeles și noi că cu cît te criticăm mai tare, cu atît mai mult îți crește în sus…ratingul, bineînțeles. N-am avut nici  cît o iotă dreptate  atunci cînd am  trombonit, că  DVS ați pregătit 20 mln euro pentru o funcție în parlament, sau o ștergeți  fuguța din țară. Ai fost, Mărite,  și-ai rămas Groaza întregii lumi, asta e! Apropo, nu vrei să ne cumperi și tu cu un miliard  de dolari, cel puțin?

Că din 2000 pînă în prezent numai ai tăi încă n-am fost, Majestate!”

P.S. Tocmai cînd pusesem punct acestui serial, citit și răscitit de toate bunicuțele Moldovei, în loc de poveste de adormit copiii  cu părinții duși de acasă pretutindeni, mă trezește din vis buciumul celui mai bun prieten al meu antum, scriitorul Andrei Strîmbeanu. “Măi Traiane, eu te citesc totdeauna cu cea mai mare atenție”, turuie maestrul Fîntînii Albe, “dar s-o știi de la mine că Plahotniuc aista e dat în urmărire generală  nu numai pe planeta Pămînt, dar  și pe toate planetele limitrofe acesteia. Așa că FBI-ul, FSB-ul, Mossad-ul, CIA și celelalte GB-uri ar trebui să fie extrem de vigilente, fiindcă Plahotniuc ar putea foarte ușor să o șterpelească și pe acolo”.

Dau să-l telefonez imediat pe Obama. Arată ocupat. Vorbește, probabil, cu Filat. Dau să-l prind pe Putin. Tace mîlc. De frică. Nici nu se discută. Și nechemată, tîrziu, dă busna-n pridvorul inimii mele Angela Honța, care, maiestuos, prinde a-mi tot ciripi la urechea dinspre Zanzibar: “Dragul meu, chiar ai uitat ce mi-a spus acum un an tete-a-tete Plahotniuc? Sunt și extraterestru, sunt și  extraterestru, sunt și extraterestru…”

(Sfîrșit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*