„Să doborâm împreună hotarele Trianonului”, concurs de fotografii organizat de europarlamentarul Szegedi Csanád. De ce tac europarlamentarii noștri?

Europarlamentarul ungar Szegedi Csanád, unul dintre liderii partidului de extrema dreaptă Jobbik din Ungaria, binecunoscut pentru retorica sa antisemită, antiromă și antiromânească organizează pe pagina sa de Facebook, în perioada 2 iunie – 2 iulie, un concurs de fotografii intitulat ”Să doborâm împreună hotarele Trianonului”.

Participanții la concurs trebuie să trimită europarlamentarului fotografii care să ilustreze dorința acestora de a condamna urmările ”nedrepte” ale Tratatului de la Trianon și de asemenea să promoveze Ungaria Mare. Câștigătoare va fi desemnată fotografia care adună cele mai multe like-uri. În perioada scursă de la lansarea concursului, Szegedi a postat numeroase fotografii, multe dintre ele fiind expediate de maghiari din România, nostalgici ai Ungariei Mari și susținători ai autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș. Unul dintre participanți,s-a fotografiat cu un cuțit iar la comentarii acesta se arată pregătit să scoată și pușca ”dacă va fi nevoie”.

Aceste afirmații sunt făcute pe pagina unui europarlamentar ungur care încurajează acțiunile revizioniste și susține autonomia teritorială pe criteri etnice a maghiarilor din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*