Polemică anti/pro-semită: Roxana Iancu (nume de cod), agent mossad în România, versus Romeo Tarhon, un jurnalist nici anti-semit, nici pro-semit…

Reacția Roxanei Iancu la articolul  ”123 de ani de la asasinarea genialului Mihai Eminescu” semnat de către Gheorghe Funar, publicat în ziarul Națiunea în 16.06.2012: ”Gheorghe Funar lovește din nou. Ziarul Națiunea îi susține elucubrațiile paranoice”. http://sfantacredintaortodoxa.wordpress.com/2012/06/17/gheorghe-funar-loveste-din-nou-ziarul-natiunea-ii-sustine-ecluberatiile-paranoice/

123 de ani de la asasinarea genialului Mihai Eminescu

ROXANA IANCU, Notă, 16.06.2012, blogul ”Sfânta” Credință Ortodoxă (ghilimelele la cuvântul ”sfânta”reprezintă o subtilitate a autoarei care înfierează ortodoxismul…):

Cu ceva timp in urma, Romeo Tarhon (unul dintrecei doi  proprietari ai ziarului ”Natiunea”),sustinea sus si tare ca nu e antisemit ci din tocmai,are multi prieteni evrei (aceeasi replica o tine-n brate si Ion Coja,deci nu trebuie sa ne mire nimic avand in vedere ca cei doi sunt si foarte buni prieteni).

Cum puteti Dle Tarhon sa sustineti asa ceva,din moment ce ii permiteti unui astfel de personaj precum Gheorghe Funar sa scrie un articol mai mult decat imbecil cu atacuri clare impotriva unei minoritati nationale protejate de Constitutia Romaniei?

Ceva imi spune ca,dvs nu sunteti in stare sa va decideti cu privire la sentimentele pe care le nutriti .

Acesta este exemplul pe care il dati cititorilor dvs.,in ceea ce priveste toleranta etnico-religioasa?

In urma cu aproximativ 10 luni de zile ati publicat un interviu structurat in patru parti cu un Dn Dr. din Satu Mare care pe deasupra e si evreu.Domnului Dr. respectiv ii oferiti respectul dvs doar din prisma faptului ca e medic respectat peste tot in lume sau si pentru ca este….evreu?

In data de 17 August 2011 mi-ati trimis un mesaj pe contul meu de Facebook ,in care ati scris astfel ”Sunt unul dintre puținii români neaoși care detestă antisemitismul, ultranaționalismul, iredentismul, nazismul, terorismul în cele mai perverse forme. Excesele și lipsa de toleranță, de cumpătare în relațiile interumane sunt surse inepuizabile de durere, de tragedii într-o lume complicată, dezlănțuită, amenințătoare, egoistă, năvalnică, lacomă, deși este atâta loc sub soare…Sper să împărtășim aceleași principii pacifiste, să putem transmite împreună mesaje înălțătoare, dar să fim și vigilenți. Punga de venin a șarpelui-om trebuie stoarsă, secată fără milă! ”

In momentul in care ii permiti lui Gheorghe Funar sa publice atata venin ,in paginile publicatiei tale…inseamna ca esti de acord cu privire la acel punct de vedere pe care il are,indiferent de tinta.

Exista o vorba romaneasca: ”Cine se aseamana se aduna! ”

Detestati ”antisemitismul, ultranaționalismul, iredentismul, nazismul, terorismul în cele mai perverse forme.” dar aveti prieteni precum Gheorghe Funar si Ion Coja.Suspect !

Roxana Iancu

(N.R.. Pentru conformitate am reprodus întocmai textul, la virgulă și fără diacritice)

ROMEO TARHON răspunde:

18/06/2012 at 04:05

Stimată Roxana Iancu, vă întreb doar atât (fără să justific faptul că ziarul Națiunea este o publicație de opinie și atitudine deschisă oricui, liberă la cuvânt…):

Dvs. vă puteți declara o PRO-SEMITĂ, de vreme pe cei care nu sunt prozeliți ai sionismului îi calificați drept ANTI-SEMIȚI? Și, dacă sunteți o militantă pro-semită, o susținătoare pătimașă a evreismului, de ce trebuie să anatemați cu vorbe de ocară grea intelectualii români care încearcă să facă puțină curățenie chiar în curtea istoriei națiunii evreiești pentru care am o stimă specială, dar care, ca oricare popor, este manipulată, intoxicată și alimentată cu fel și fel de scenarii, inoculându-i-se de un amar de vreme sentimentul că este dușmănită, nedorită, incomodă…? Ura pe care o manifestați vă descalifică, vă orbește și v-ați făcut un rău nume prin a măslui, prin a vâna, prin a denatura și răstălmăci cuvintele celor care încearcă să pună în lumină adevărul istoric despre neamul evreiesc și istoria lui zbuciumată. Gestul de a încerca să mă transformați și pe mine într-un anti-semit, doar fiindcă ziarul nostru nu cenzurează, este un gest murdar, iar a mă acuza că sunt anti-semit fiindcă îi am printre prietenii de notorietate și pe profesorul Ion Coja și pe  Gheorghe Funar, este o încă o mizerie și mai mare. Dacă v-aș fi prieten, așa cum v-am deschis calea, ar fi drept ca prietenii mei ne-evrei să mă acuze că sunt pro-semit?

Prin pledoaria dvs. nu urmăriți decât să mizerabilizați, să mânjiți, să vă justificați pe orice cale fixismul unei gândiri scăpătate, încețoșate de obsesia că toți cei ce nu sunt de partea dvs. sunt anti-semiți. Dar, de fapt, v-ați profesionalizat și încercați să vă faceți un nume, să vă faceți remarcată lansând astfel de atacuri doar spre a atrage cumva atenția cât de militantă sunteți și intolerantă cu ”dușmanii” evreilor. Ei bine, cu astfel de excese și atitudini belicoase, dvs. înșivă îi faceți mai mult rău decât bine poporului israelian care pare astfel că a fi trimis în lume, inclusiv în România, agenți, agitatori și misionari care seamănă vânt ca să culeagă furtună… Decât să vânați anti-semiți, mai bine ați face o politică pro-semită pe față, ați promova calitățile, cultura, tradițiile, istoria poporului evreu și prietenia cu noi, românii, între care și eu, un jurnalist cu mulți prieteni din toate națiile și etniile. Și, vă întreb, dacă mă ”adun” cu toți aceștia, de la congolezi la vietnamezi și somalezi, înseamnă că mă asemăn?

Dacă veți insista, stimată provocatoare, nu voi pregeta să vă dezvăluiesc identitatea și misiunea pe care o aveți ca agent, așa cum m-ați informat în mesajele private în tentativa de a mă racola și folosi ca mesager… Refuzul meu și distanțarea de dvs. sunt, probabil, adevărata cauză pentru care încercați să mă pedepsiți atât cât puteți, trâmbinând neadevăruri, speculații, calomnii…

Să vă fie cât de cât rușine!

P.S.:

Într-un exemplu de deontologie, „sub acoperire” însă, de pe site-ul respectiv a fost eliminat post-ul directorului editorial al gazetei Națiunea care îi atrăgea atenției doamnei redactor să lectureze cu mai multă atenție articolul patriotului Gheorghe Funar, să țină cont că este redactat în baza citatelor din opera politică a publicistului Mihai Eminescu și, în cele din urmă, să lectureze articolul fără patimă.

—-
(AP)
articol pamflet

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*