Trofeul sponsorizarilor ilegale

– într-o declarație politică a senatorului Alexandru Mocanu –

Senatorul PDL de Teleorman Alexandru Mocanu este foarte generos cu presa și, ori de câte ori are ceva de spus, o face cu argumentele sale tulburând apele tocmai atunci când par a fi mai liniștite. Așa de pildă, în 5 iunie, prin biroul său parlamentar din Alexandria, trimite o declarație politică cu scopul evident de a confirma un articol al unui jurnalist bucureștean postat pe site-ul unui post de televiziune.

„Autorul ‒ spune senatorul Mocanu ‒ lasă să se înțeleagă că a intrat în posesia declarațiilor date în fața organelor de cercetare penală din cadrul Inspectoratului Poliției Județene Teleorman de către PSD-istul Florin Tunaru (actualul „vice” de la ANAF), Dan Pena (om de afaceri, unul dintre acţionarii Modul Proiect şi al unor firme din judeţ, falimentate premeditat), dar și de o serie de cetățeni care, deși apar oficial ca sponsori ai campaniilor electorale ale PSD din 2008-2009, aceștia neagă că ar fi donat vreodată sumele trecute în dreptul lor în Monitorul Oficial. Printre ei (îi) găsim pe Dacian Florin Teacă-avocat (donație 1,7 miliarde lei!), Băluţescu Mircea (2,0 miliarde lei!) şi Preda Ion (1,2miliarde lei!)”.Semnatarul articolului citat de Alexandru Mocanu vorbește despre așa-zisele cazuri-școală de spălare a banilor, iar ceea ce s-a petrecut la Alexandria ar fi făcut obiectul unei anchete a IPJ trecute mai apoi sub tăcere.

„Ca parlamentar de Teleorman, adaugă Alexandru Mocanu, confirm că acum vreo doi ani, printre oamenii bine informați din Alexandria, circula întrebarea: «Ai auzit de sponsorizările de la PSD? », și după două-trei nominalizări sonore, urma concluzia: «Hora e mare! »”. Din câte a auzit parlamentarul teleormănean, poliția pare să nu fi fost impresionată de dimensiunile acestei hore și „curioșii, în general ‒ ministrul de interne, ANI și DNA-ul, în special ‒ speră să lectureze cu atenție Monitoarele Oficiale respective pentru că, îi asigură senatorul, vor fi impresionați. Pe lângă cei menționați mai sus, printre sponsorii oficiali ai PSD Teleorman se numără și o adevărată cohortă de primari PSD!” Pentru aceștia din urmă, sugerează parlamentarul, sursa donațiilor este urșor de verificat, fiindcă unii dintre sponsori „nu au câștigat toată viața lor suma pretinsă a fi donată PSD-ului în 2008”. Și, legat de aceste cazuri-școală, Alexandru Mocanu  este suspicios în legătură cu numirea  la ANAF a lui Florin Tunaru ca „vice” probabil  pe post de … Grăjdan, pentru a imacula astfel dosarul Trofeul sponsorizărilor ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*