„Traian Băsescu are o cultură politică facută pe vapor” – spune Călin Popescu Tăriceanu

Vineri, de 1 iunie, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat la Roșiorii de Vede, cu prilejul campaniei electorale pentru funcția de primar a mai tânărului său coleg de la Cameră, Geroge Dumitrică. După o scurtă vizită, care a inclus, printre altele, o mică fabrică de dulciuri a unui întreprinzător străin, dar și o întâlnire cu cadrele medicale de la Spitalul Municipal Caritas, s-a organizat un miting în fața Casei de Cultură la care au participat numeroși simpatizanți  PNL din Roșiorii de Vede și din localitățile învecinate.

Au mai fost prezenți deputatul Marin Almăjanu, președintele organizației liberalilor din Teleorman, și senatorul Romeo Nicoară. La întâlnirea cu presa locală, care a urmat mitingului, Călin Popescu Tăriceanu a motivat că în România ultimilor 20 de ani, în care nu a existat nici un guvern monocolor, a fost nevoie să se treacă de la votul pe liste de partid la sistemul votului uninominal proporțional și mai apoi la sistemul actual uninominal majoritar într-un singur tur, toate criticabile sub diferite argumente.

În această situație, PNL subscrie nevoii de a reveni la sistemul uninominal proporțional în două scrutinuri, dar nu așa cum vede lucrurile președintele Traian Băsescu, a cărui „cultură politică a fost făcută pe vapor” și nu învățând în respect pentru carte, a spus Tăriceanu. Candidatul liberal la funcția de primar al municipiului Roșiorii de Vede, deputatul George Dumitrică, i-a oferit fostului premier un pachet cu cărți semnate de autori roșioreni, prilej pentru jurnaliști de a atrage atenția asupra polticii de carte din Romania, poltică paradoxală,  care permite librarului să câștige mai mult decât autorul cărții. Semnalele aduse de la Roșiorii de Vede pentru problemele culturii i-au fost aduse la cunoștință fostului premier spre a fi transmise ministrului liberal al Culturii, Mircea Diaconu, de la care se așteaptă o revizuire a sistemului de subvenție a tipăriturilor și a traducerilor autorilor români în limbi de mare circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*