Decalog de cetățean-primar al sectorului 6

În cazul în care voi fi ales primar al sectorului 6 voi asigura:

1. Scăderea taxelor și impozitelor locale în trepte, începând de la 25 la sută până la scutirea totală a cetățenilor lipsiți de venituri, din surse obținute prin eradicarea furtului și risipei, prin re-evaluarea și recuperarea sumelor pentru contractele păguboase, prin imputarea lucrărilor scumpe și proaste, prin gestionarea riguroasă și transparentă a banului public și prin creșterea gradată a taxelor suplimentare pe lux.

2. Constituirea „Sfatului Cetățenesc” având drept de veto, rol consultativ și rol decisiv, fiind alcătuit dintr-un număr de reprezentanți civici egal cu numărul de consilieri. Acest forum cetățenesc va fi desemnat prin tragere publică la sorți similar alcătuirii unui corp de jurați.

3. Depunerea la începutul mandatului a demisiei în alb ca primar și, la primul veto al Sfatului Cetățenesc, în cazul încălcării angajamentelor, părăsirea necondiționată a funcției de edil al sectorului, cu sau fără acordul consiliului local.

4. Disciplinarea și militarizarea poliției, re-evaluarea cadrelor, eliminarea nepotismului, corupției și a complicității cu infractorii, creșterea prin lege a competențelor polițiștilor, înființarea unor gărzi civile de noapte din voluntari în parteneriat cu poliția.

5. Dublarea venitului funcționarilor publici, medicilor, profesorilor, polițiștilor prin prime și sporuri speciale din surse locale în vederea eliminării tentației șpăgilor. Înăsprirea pedepselor pentru mită și complicitate la infracționalitate.

6. Implicarea directă ca primar în programe de recâștigare a încrederii populației în biserică, școală, spital, poliție, jandarmerie și primărie, de asistență a rromilor și nevoiașilor, de reintegrarea a foștilor deținuți, de combatere a parazitismului și infracționalității.

7. Concentrarea forțelor financiare și edilitare asupra periferiilor pentru amenajarea infrastructurii și asigurarea serviciilor de gaze, apă, canal, asfalt, telefonie și internet până la hotarul proprietății, administrarea terenurilor încă fără proprietari transformate în maidane de gunoi, salubrizarea și transformarea acestora în spații verzi și locuri pentru agrement până la intrarea în posesia proprietarilor de drept.

8. Înființarea de cantine sociale care să nu mai permită politrucilor și interlopilor să apară drept filantropi, garantarea asistenței medicale și sociale gratuite pentru săraci, repartizarea echitabilă a ajutoarelor sociale, sprijinirea familiilor nevoiașe inclusiv prin subvenționarea școlarizării copiilor acestora.

9. Interzicerea și pedepsirea severă a tăierii copacilor, demararea unui program fără precedent de plantare a arborilor, arbuștilor, gazonului și plantelor ornamentale perene și renunțarea la practicile vicioase de amenajări vegetale sezoniere furnizoare de comisioane fabuloase în favoarea primarului, directorilor și funcționarilor din primărie.

10. Însușirea obligatorie de către primar, la propunerea  Sfatului Cetățenesc în urma unor dezbateri publice și referendumuri, a celor mai importante proiecte în folosul obștei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*