Cine este, de fapt și de fapt, Vlad Plahotniuc?

În sfîrșit ne-am lămurit: Plahotniuc există cu adevărat! Nu e un păpușar, nu e o nălucă, nu e o invenție a unui prim-ministru de pe Bermude, e un om, totuși din Grozești! Și de asta s-a convins bloggerimea Moldovei cu permisiune în scris de la Eugen Luchianiuc și nu numai, tot el regele autoproclamat al bloggerilor de nu știu cîte parale, ce-l suportă cu destoinicie pînă-n vecii. Chiar dacă Măria Sa, Luchianciuc I s-a gudurat ca nimeni altul sub caftanul lui Plahotniuc, cu rugămintea de-ai sponsoriza un festival de trei zile al bloggerilor, acesta îi acuză doar pe alții c-ar fi servi  ai casei, unde ar vrea și el cu tot cu IPAD să-și odihnească plictisul. Măcar trei zile în an!

Aici punem punctul pe Luchianiuc și oferim cuvîntul lui Plahotniuc, care a venit și a zis: “Vă salut că v-ați luat inima în dinți, v-am invitat pentru că Dvs contați, luați și serviți, oricum sunteți cumpărați” la auzul acestor poeme bloggerimea s-a tăvălit feciorelnic pe covoarele Clubului “Drive”. De rîs, evident!

Vreme de trei ore Plahotniuc ne-a convins de multe fapte vitejești.  El ar vrea să rămînă în cărțile de istorie ca reformator al PD-ului. Și pentru aceasta are toată susținerea colegilor săi, inclusiv a președintelui Lupu. A vrut să spună că nu va lupta nici cu PLDM și nici cu PCRM, fiindcă el adoră concurenții, și pînă-n 2014 ne va demonstra că PD-ul va fi cel mai puternic partid din R Moldova! Sincer, debordant,cu incursiuni în copilăria sa de la țară, unde a avut cărți puține și unde TVR-ul  l-a educat pe el și pe ceilalți cinci frați și surori Plahotniuc. “Eu am călătorit cu eroii din cărțile copilăriei mele orișiunde”, glăsuie demnitarul cu bunel exilat vreme de 23  de ani în Siberia (“Oare prin mine acum nu răbufnește și protestul lui?”).

Plahotniuc declară cu toată seriozitatea că învățămîntul moldovenesc  de azi e unul neprivilegiat, are părinți în viață, cîndva a descărcat vagoane, a studiat pictura, a fost conducător de fanfară, de ziar de tiraj la Universitatea Tehnică, unde, atunci cînd a depus actele candidau doar… 25 de persoane  pentru un loc de student  și tot așa mai departe… Afirmă că nu e-n stare să nu finalizeze lucrurile, că ori e sincer ori deloc(“sinceritatea ca sentință, nu?”), e ambițios și răbdător, iar din 2007 a ajutat opoziția  să ducă la urna de gunoi a istoriei comunismul.

Și Voronin a  aflat despre asta și-l șantaja, impunîndu-l să deschidă programe de știri la PrimeTV ca să laude  PCRM-ul și să critice opoziția. Ceea ce, bineînțeles, nu s-a mai produs! Plahotniuc zice că învață și acum. Mult și noaptea! Ca a doua zi să-i învețe(minte?) pe alții. Dacă va fi adoptată Legea Uninominală atunci va candida la Hîncești! (Și nu se știe de ce toți am (re)pufnit în rîs!).

Vrea ca performanțele și corectitudinea din afaceri să le permanentizeze și-n politică. Îi place să creadă că e unul din artizanii plecării comuniștilor de la Putere. Tot el încearcă să ne convingă de faptul că PD-ul va fi cît de stînga posibil și, întîi de toate, va fi partidul liderilor, nu ca PLDM +PCRM,  care sunt ostatecii unui singur lider de partid. Și Lupu își dorește acest lucru, și toată conducerea partidului!

La un moment dat ne-a tras lesne pe toți în piept și a intonat cu fanfara visurilor sale următorul  slăvit refren: “Sunt un haiduc, un haiduc moldovan! Vorbesc româna, dar sunt Moldovan. Eu nu sunt simplu și nici simplist în abordare, iar țara asta, v-o jur, are viitor și viitorul său nu e, neapărat, cu Rusia!” La un moment dat ne-a expirat pe toți și a claxonat:” Citesc Liiceanu și Pleșu, îi port în mașină și mai învăț cîte ceva de la ei. Atunci cînd am timp. Dar nu-l prea  am, pentru că mi-l furați voi, bloggerii, fără de care, mi-am dat seama, că nu mai pot să trăiesc. Iar cînd mă uit la filmele istorice nici soția n-are dreptul să-mi stea alături. Și nici să intervină cu vreun cuvînt. Eu sunt erou acolo!!!”

Cineva, nu mai știu cine, l-a completat, că nu doar acolo și el a zis că pentru această ingenioasă flatare îl va mitralia pe loc cu un sărut! Zis și (ne)făcut! Tot el continuă:” Revenind din România pentru un an doar, la porunca lui Ion Iliescu, iată c-am rămas pentru totdeauna. La București eram considerat “Basarabeanul disperat” pentru că eu calculam totul.

Și acum calculez, pentru că vreau cu colegii mei să construim un partid puternic cu reserve mari în dezvoltare. Recunosc cu mîna pe cele șase (!) telefoane mobile că unii miniștri PD fără performanțe nu aduc  valoare nici partidului, dar nici societății”. La un moment chiar ne-a intimidat, zicînd:” Luați aminte! Eu sunt abia la început! Nu scăpați de mine așa ușor. Eu sînt ambițios, nu mă duc din politică pînă nu fac PD-ul nr.1 în R Moldova! O să-l impun, să fie prezent și eficient pretutindeni, o să reușesc, fiindcă eu de-aici nu mai plec nicăieri. Toate rudele mele-s aici, copiii mei vor reveni din Elveția acasă, vă atenționez că e tîrziu să mai plec din Moldova”.

Plahotniuc-Plahotniuc, cel care e ferm convins că l-a favorizat pe Chirtoacă să ajungă primar, la un moment dat s-a ridicat  și  s-a dezbrăcat de straiele de-mprumut, în care-l împopoțonase rivalii săi și a rămas așa cum nu l-a mai  visat bloggerimea de față, nici măcar Luchianiuc. Plahotniuc, un om, carele s-a săturat să vorbească doar alții despre sine și crede că a venit timpul să vorbească chiar el despre el!

Și la 3 mai 2012, în ziua internațională a libertății presei,  a vorbit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*