Declarație de Presă

Recent, Crin Antonescu a găsit de cuviință să-și arate nemulțumirea față de activitatea dlui ANDREI CHILIMAN, primar al sectorului 1, București. Demiterea domnului CHILIMAN din funcția de președinte al organizației București a PNL la câteva săptămâni înaintea alegerilor din 10 iunie, este un gest prin care Crin Antonescu diminuează mult șansele dlui CHILIMAN de a mai candida din partea PNL la funcția de primar al sectorului 1, funcție în care până acum, vreme de opt ani, s-a descurcat bine, cu rezultate care îl recomandă ca pretendentul cel mai îndreptățit să obțină voturile alegătorilor pentru mandatul următor.

Nu cunoaștem detaliile acestui „scandal” politic, dar nu ne este greu să recunoaștem în această confruntare expresia conflictului care există în clasa noastră politică între politicienii de carieră, vestiții muncitori „cu gura”, de teapa lui Crin Antonescu, pe de o prte, iar de partea cealaltă performerii propriu ziși, de felul domnului CHILIMAN: specialiștii, profesioniștii sau tehnocrații, mulți-puțini câți sunt, aflați în structurile partidelor politice. Între cele două categorii de politicieni există o animozitate latentă și o incompatibilitate naturală care, din când în când, răbufnește prin gesturi intempestive, nestăpânite, specifice indivizilor frustrați, mai mult sau mai puțin conștienți de propria lor nulitate profesională, incapabili să suporte alături de ei oameni de valoare, oameni ai faptei, ai rezultatelor vizibile, evidente. Oameni ai succesului, prețuiți de toți cei cu care au de-a face.

Mulți sunt cei care în viața lor nu au pus cărămidă peste cărămidă, care niciodată nu au sfințit prin performanță, prin beneficii publice, funcția și locul deținut în angrenajul social, public. Invidia acestora și ranchiuna pe care o poartă mai ales față de colegii care se ilustrează prin rezultate și merite recunoscute de ceilalți, de societate, este cunoscută ca reacție  meschină, degradantă, imposibil de stăpânit! O astfel de reacție a avut și Crin Antonescu față de domnul ANDREI CHILIMAN.

Crin Antonescu nu este singurul ins mediocru care ocupă în viața noastră politică, publică, o poziție cu totul nemeritată, disproporționată în raport cu valoarea sa intrinsecă, un rang social sau politic pentru care nu-l recomandă nicio performanță profesională. În fiecare partid, la nivel central sau local, astfel de „crini” otrăvitori au răsărit după 1990 și s-au înmulțit galopant, sufocând clasa politică.

Noi, grupul de inițativă care am declanșat proiectul LISTA NAȚIONALĂ, am pornit tocmai de la această tristă realitate în care am văzut și vedem principala cauză a dezastrului național pe care îl trăim!

Încercăm prin proiectul nostru (vezi www.listanationala.ro) să descurajăm prezența în viața politică, în clasa politică, a impostorilor, a neisprăviților, a indivizilor incapabili să accepte cu generozitate oameni de valoare în prejma lor! Încercăm eliminarea acestora din structurile superioare ale ierahiilor politice și profesionale! Fără această acțiune de higienizare de sus în jos a clasei politice nu avem nicio șansă de reușită, de revenire și propășire națională!

Drept care, ținând seamă de faptul că și-n alte partide răbufnesc astfel de conflicte, cu efecte directe asupra calității umane a candidaților la alegerile din vară, facem următoarele precizări, în deplină conformitate cu cele susținute până acum în cadrul proiectului LISTA NAȚIONALĂ:

  1. PNDC își oferă „sprijinul electoral” celor care vor să candideze, care se simt în stare să facă ceva bun pentru ceilalți, pentru cetate, dar candidatura lor nu este agreată de partidul din care fac parte – cazul ANDREI CHILIMAN și al altor candidați.
  2. Mulți (care se găsesc în această situație sau din alte motive) se gândesc să candideze ca independenți. Le atragem atenția acestor curajoși concetățeni că legile electorale și practica electorală sunt astfel concepute ca să anuleze orice șanse de reușită unui candidat independent. Candidații Sorin Oprescu și Elena Băsescu, care s-au declarat independenți, aparțin sistemului, iar reușita lor în alegeri a fost obținută prin manipulare și fraudă propriu zisă. Repet: șansele de reușită pentru un candidat independent, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, sunt nule!
  3. Candidații independenți care vin să candideze pe listele PNDC pot înscrie pe listele de consilieri persoanele cu care doresc să facă echipă. În mod special facem această ofertă dlui DAN NICUȘOR, candidat independent la Primăria Capitalei, invitându-l să candideze pe lista PNDC cu o parte dintre susținătorii săi. Există riscul ca Biroul Electoral să respingă candidatura unor independenți care amenință funcționarea netulburată a sistemului. Sunt ușor de găsit pretexte pentru a respinge înscrierea unui candidat independent. Domnul DAN NICUȘOR este un candidat iubit și așteptat de multe mii de bucureșteni. Meritul domniei sale nu rezidă în faptul că și-a asumat statutul de candidat independent. Ci activitatea laborioasă și tenace pe care a dus-o prin organizația „Salvați Bucureștiul!” îl recomandă pentru funcția de Primar al Bucureștilor. Eșecul candidaturii dlui DAN NICUȘOR ar avea consecințe demoralizante pentru români, mai ales pentru tineret. Candidând la Primăria Capitalei dl DAN NICUȘOR și-a asumat o grea răspundere. Dorim să-l ajutăm, nu atât de dragul persoanei sale, cât mai ales pentru importanța extraordinară pe care ar avea-o succesul său în efortul general, național, de eradicare a sistemului corupt din România.

Bucureștiul, alegându-l pe dl DAN NICUȘOR primar general, poate declanșa începutul sfârșitului pentru regimul mafiot și anti-românesc de după 1990!

Domnule DAN NICUȘOR, calculați-vă bine pașii, pentrua vă ridica la înălțimea așteptărilor și a speranțelor pe care le-ați stârnit! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*