Sintagma „ținutul secuiesc” folosită într-o hotărâre a CL Sfântu Gheorghe!

Am intrat în posesia contractului încheiat între Primăria Sfântu Gheorghe și Asociația ”Fundament” în vederea organizării șe desfășurării pentru organizarea evenimentului ”Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală şi a Tineretului din ținutul secuiesc”, inclusiv anunțarea alocării sumei de 250.000 de lei din bugetul primăriei. Datele cuprinse în acest contract dovedesc odată în plus caracterul șovin al acestui nou eveniment etnocentrist organizat de către primarul din Sfântu Gheorghe, eveniment de la care românii sunt evident excluși.

Mai mult, Consiliul Local Sfântu Gheorghe e emis o hotărâre de consiliu în cuprinsul căreia a introdus în mai multe rânduri sintagma ”ținutul secuiesc” fără ca prefectul județului Covasna, Gyorgy Ervin, să atace în contencios administrativ această hotărâre. Aceasta este doar un nou exemplu al strategiei UDMR și PCM de a introduce sintagma ”ținutul secuiesc” în documente oficiale, forțându-se astfel oficializarea unei invenții iredentiste maghiare în documente ale statului român. Interesant este faptul că acest eveniment este finanțat cu 250.000 de lei din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe plus alte 116.860 de lei din bugetul Consiliului Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor.

Și tot primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, extremistul Antal Arpad Andras, a amplasat mai multe panouri in municipiul Sfântu Gheorghe prin care încearcă să-și promoveze realizările (îndoielnice!) din actualul mandat.

În binecunoscutul stil care îl caracterizează, centrat pe ura pentru limba română și tot ceea ce este românesc în oraș și în județul Covasna, primarul Antal Arpad a inscripționat toate panourile doar în limba maghiară, de parcă el ar fi primar doar pentru maghiarii din municipiu iar românii nici măcar nu există în Sfântu Gheorghe. De remarcat ar fi și culorile utilizate, roșu, alb și verde, de parcă fondurile cu care Antal și-a pus în operă ”realizările” ar veni de la Budapesta nu de la București.

Bineînțeles, din dorința de a manipula electoratul maghiar pentru obținerea unui nou mandat, Antal omite să spună că parte gri a panourilor sale reprezintă de fapt realizările mărețe ale fostului primar al urbei, UDMR-istul Albert Almos, actual senator, un alt mare antiromân care a admis faptul că a ținut zona în sărăcie de frică ca românii să nu invadeze județul Covasna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*