Mentalitatea de slugă a liberalului hungarist

Președintele PNL Sfântu Gheorghe s-a lăudat pe pagina de Facebook a TNL Covasna („Tnl Covasna-Fiatal Nemzeti Liberalisok”, după cum apare pe Facebook!?) cu faptul că de Ziua maghiarilor de pretutindeni, a depus și el o  coroană de flori cu drapelul Ungariei. În fotografia postată, Guruianu apare alături de alți doi indivizi care, ca de altfel în mai toate pozele lui Guruianu în care nu apare singur, îl flanchează pe șeful PNL Sfântu Gheorghe.

Evident, o serie întreagă de etnici maghiari au sărit să-l laude pe Guruianu. Până și celebra talibană a iredentismului maghiar Samaranda Enache a salutat pe Facebook gestul lui Guruianu. Deloc surprinzător pentru mine, au sărit să-l laude și cățiva români pe marele promotor al multiculturalismului, șef la PNL Sfântu Gheorghe.

Se ridică întrebarea dacă gestul lui Guruianu este unul normal sau nu? Consider că gestul lui Guruianu este cam tot atât de normal pe cât este de normal ceea ce se întamplă acum în cele două județe din mijlocul României, Covasna și Harghita. Adică absolut deloc!

În timp ce în primăria Sfântu Gheorghe, ca de altfel în multe alte zeci de instituții publice din Covasna, nu este niciun angajat român, Guruianu se afișează cu drapelul Ungariei. În timp ce drapelul Ungariei este arborat permanent pe clădiri ale statului român de către liderii politici și civici ai maghiarilor, Guruianu se afișează cu drapelul Ungariei. În timp ce primarul Antal Arpad refuză ostentativ și în mod repetat să poarte eșarfa tricoloră și are o atitudine disprețuitoare la adresa românilor și a României, Guruianu se afișează cu drapelul Ungariei. Aș putea să mai adaug multe astfel de comparații, asta ca să nu mai vorbesc de adevărata însemnătate pentru românii din Transilvania a evenimentelor de la 1848 pe care Guruianu e limpede că nu le cunoaște.

Dacă compar acest gest al șefului PNL Sfântu Gheorghe cu cel al fostului șef al PNL Covasna, Ioan Bălan, care a arborat drapelul PNL în bernă pe sediul PNL după care și-a dat demisia după ce Guvernul Tăriceanu a numit un prefect UDMR în Covasna, gestul lui Guruianu trădează în opinia mea o mentalitate de slugă (ca de altfel multe din gesturile sale!). Să pretinzi că faci un gest normal într-o mare de anormalitate evidențiază incapacitatea lui Guruianu de a percepe realitatea în care trăiește și pe care pretinde că o influențează cu gestul său. Să fii scuipat în față și umilit de ani de zile ca și comunitate iar tu să pretinzi că faci un gest normal, de prietenie, este în opinia mea cel puțin grețos. Ca să nu mai zic că dacă vroiai să nu fii fățarnic nu postai nici o poză pe internet ci te mulțumeai cu gestul în sine.

Mă veți întreba probabil dacă eu aș face un astfel de gest? Răspunsul este da, cu siguranța l-aș face. Însă doar în momentul în care atmosfera din Covasna și Harghita ar fi normală iar comunitatea maghiară din cele două județe ar respecta țara care le emite buletinele.

PS:

Faptul că Guruianu a făcut singur acest gest (înțeleg că cei doi sunt doar aghiotanți care îi țin lui coroanele în timp ce el se trage în poză) este o dovadă în plus a anormalității gestului său!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*