De ce e „bine” că-l avem pe MRU în fruntea guvernului…

De când avem un lustrabil în fruntea guvernului, un fost membru supleant CC al UTC şi şef de serviciu secret extern, parcă mă apucă nostalgia după Boc. Cu MRU la Palatul Victoria s-a deconspirat o clica securistică transpartinică, şi nu numai, care de fapt a condus România de 22 de ani. Cu şeful SIE la Guvern măcar ştim un lucru clar: partida fostei securităţi şi fostele cadre UTC conduc ţara pe faţă, fără să se mai ascundă ipocrit după biografii democratice şi ifose euroatlantice. Măcar românii nu se mai pot minţi şi nici Occidentul, că România e condusă de forţe politice democrate ieşite liber la putere prin alegeri corecte.

Prin numirea lui MRU ca premier, de fapt Băsescu şi-a dezvăluit faţa politică de fost lucrător sub acoperire la Anvers. În toate ţările foste socialiste în care s-a aplicat legea lustraţiei un MRU, ca fost nomenclaturist, ar fi fost scos din jocul politic. La noi, în schimb el e desemnat în dispreţul celor care au murit la revoluţie în fruntea guvernului. Asta face diferenţa dintre fostele ţări socialiste care au ales calea democraţiei, demnităţii naţionale şi Europei şi România care se mai zbate în balcanismul politic mlăştinos acaparat de fostele cadre din securitate şi PCR. Cei de la PDL sunt naivi să creadă că MRU le este premier. Fostul utecist de la Iaşi e numai premierul lui Băsescu şi al structurilor secrete ce încearcă să acapareze „la vedere”, după modelul rusesc al lui Putin şi ţara noastră.

De ce totuşi e „bine” că avem un securist în fruntea guvernului? Pentru că de acum se pot despărţi „apele de uscat” ca în Biblie. Din prima zi a numirii fostului director SIE în fruntea guvernului am citit tot felul de editoriale şi am ascultat lideri de opinie cum ridicau fostului lider UTC osanale ca pe vremea Împuşcatului. Nici nu venise MRU la Palatul Victoria că suspect de mulţi formatori de opinie unsuroşi şi rinoceri din presă îl slăveau pe liderul cu privire şi ochelari de tocilar.

M-am mirat pentru că eu nu cred că cineva care a fost pus de partidul comunist şef la şoimii patriei, la pionieri şi lider la UTC şi apoi după revoluţie pe funcţii înalte de către clica securisto-democrată, ca MRU, mai are vreo legătură cu viaţa reală. Omul are un handicap social evident, ce-l rupe de realităţile vieţii normale a românilor.

Măcar cu MRU la guvern vom şti care ziarişti locali sau centrali sunt turnători, informatori sau ofiţeri acoperiţi la DGIPI, SRI, SIE, după felul cum vor tropăi prin editoriale laudative şi emisiuni TV de genul „Cântarea MRU!” pentru un loc cât mai bun la coada de la casieria statului secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*