Lista națională și Uniunea Vatra Românească

În urmă cu câțiva ani, împreună cu colegii din București și alte filiale, am încercat să înființăm Partidul Vatra Românească. Intenția noastră am adus-o la cunoștința colegilor din conducerea Uniunii Vatra Românească, considerând că ar fi benefică pentru Țară participarea la viața politică, la alegeri în primul rând, a unor persoane capabile să reprezinte spiritul și idealurile care ne țin pe noi împreună în Vatra Românească de peste 20 de ani! Mai ales în condițiile în care politicienii pe care îi avem guvernează într-un mod atât de iresponsabil Țara!

Din păcate, dl Zeno Opriș a fost împotriva acestui proiect, pronunțându-se public în acest sens, dar nu cu argumente, ci cu ironii și sarcasme, destul de neplăcute pentru noi, chiar dacă erau de o calitate joasă.

Pe scurt, proiectul nostru nu s-a realizat din motive pe care nu i le pot imputa însă nimănui din conducerea Uniunii. Noi am perseverat, nu ne-a demobilizat poziția dlui Zeno Opriș, dar am fost înșelați și sabotați printr-o diversiune executată de persoane pe care le știam și le credeam angajate politic pe linia interesului național, foști parlamentari PRM… Nume cunoscute bine de electoratul naționalist. La vremea potrivită vom da toate detaliile.

Deși nu avem un partid, și noi, cei din Vatra Românească, avem acum posibilitatea de a participa la alegerile locale și parlamentare cu candidați proprii, în număr oricât de mare, numai să fie candidați de valoare, capabili să ne reprezinte cu onoare!

Este vorba de un proiect politic pe care l-am discutat și cu dl Florin Oproiescu, am fost împreună la discuții cu conducerea PNDC atunci când am bătut palma să colaborăm, noi, Vatra, și dânșii, de la PNDC.

Mai multe nu vă spun, vă rog să citiți documentele atașate și vă stau la dispoziție cu toate lămuririle. Vă rog să luați legătura cu celelalte filiale, cu dl Oproiescu, să vă sfătuiți și să decideți ce veți face.

Precizez: desfășurarea proiectului LISTA NAȚIONALĂ se face sub controlul meu nemijlocit, pun la bătaie obrazul și cuvîntul meu. Spun asta ca să aveți încredere în ce urmează să se întâmple. Dacă vreți să mă susțineți, după părerea mea este o ocazie nesperată și foarte bună pentru a revigora Vatra. PNDC ne pune la dispoziție dreptul său, ca partid înregistrat, de a prezenta candidații noștri la alegeri. Nu ne pierdem nicicum identitatea. Se va ști că Vatra vine cu candidați proprii, se va ști cine sunt candidații propuși de Vatră! Mai mult de atât nici nu avem nevoie, măcar deocamdată. Dacă reușim să prezentăm un număr mare de candidați, iar dacă vom reuși să băgăm în primării și în parlament oameni de-ai noștri, nimic nu ne împiedică, după alegeri, să înființăm și Partidul Vatra Românească! Nu se va supăra nimeni!

Luați legătura și cu cunoscuții din fostul PUNR!  Vor putea candida și ei pe liste despre care alegătorii să știe, să afle că sunt liste ale PUNR! Numai din punct de vedere birocratic, strict formal, aceste candidaturi vor intra oficial pe lista PNDC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*