Este la guvernare în R. Moldova un partid criminal?

E duminică și nu-i diminică, de fapt.
Aflu că a murit Whitney Houston în America, iar la Chișinău, în Spitalul de stat pentru copii “E.Coțaga” de pe teritoriul Ministerului Sănătății s-a stins un făt-logofăt, frumos de tot, care a fost să se numească Sorin Diță, iar din cauza medicilor barbari de acolo se va numi de-acum numai… Tăcere.

Tăcere de mormînt… în satul Camencea din raionul Orhei!!!
Îi privesc fotografia, citesc despre el, despre dansatorul extraordinar ce nu va mai fi și lacrimile nu se pot domoli să nu mai curgă.

Scriu, practic, cu ele în continuare. Au cine se face vinovat de această plecare prematură?
Și ministrul Sănătății din PLDM, cu certitudine! Dar fiți calmi, dumnealui e sigur de sine, nu plînge în aceste clipe, fiindcă partidul ce l-a înfiat de la comuniști nu-l va destitui.
Acum 2 luni un alt copil nevinovat din cauza unui stomatolog barbar a ajuns în comă profundă la Spitalul pentru copii „V. Ignatenco”, unde se află în situație dramatică și azi.
Au cine se face vinovat și de această situație?
Tac, nu mai zic nimic și scriu mai departe.

*

În 2011 cineva a împușcat într-un șofer de troleibuz.În 2011 cineva a împușcat în altcineva ziua în amiaza mare.În 2011 cineva a explodat o mașină, cu tot cu șofer  în ea. În 2010-2011 un ucigaș în serie(sau mai mulți) a omorît o clasă întreagă de îndrăgostiți la Durlești, Chișinău, Ialoveni, iarăși Durlești, iarăși Chișinău și tot așa…
Cine se face vinovat de faptul că acești barbari se plimbă nestingheriți în libertate de atunci și pînă azi? Și ministrul Internelor din PLDM, cu certitudine.

În 2011 angajatul Corporației “Elat”, Ion Șoltoianu îl împușcă pe unul din  acționarii de bază ai Corporației „Elat”, pe  Ion Stratulat la ora cînd oamenii serveau prînzul într-o cafenea din centrul Chișinăului.
Cine poartă vina pentru nesiguranța cetățenilor, care pot cădea pradă sigură oricăror barbari, oricînd și oriunde?
Și ministrul Internelor din PLDM, cu certitudine.
Dar fiți calmi, el nu plînge în asemenea situații, fiindcă partidul ce l-a împrumutat de la comuniști nu-l va destitui.

*

Mafia și sufletele moarte au dat năvală mai dihai ca pe vremea lui Voronin în toate instituțiile de învățămînt. Mita,obrăznicia, incultura, imoralitatea,  dijma cerută de la părinți sunt la ele acasă. Toți văd, toți tac, toți nu crîcnesc. Profesorii cer demisia directorilor de licee, dar ultimii nu cad, fiindcă au intrat la timp în PLDM. Sub pretextul implementării “strategiei naționale în domeniul educației”, se închid școlile din toată republica. Profesorii,  și așa săraci de la sate,  rămîn șomeri de excepție.
Manualele de „Istoria românilor” dispar în trecut, manualele pornografice de-a pururi râmîn!
Și cine e vinovat pentru aceste belele?
Și ministrul Educației din PLDM, cu certitudine.
Dar fiți calmi, dumnealui e sigur de sine și nu plînge în aceste clipe, fiindcă partidul ce l-a furat de la rectorul comunist Galbăn nu-l va destitui.
Și tot așa mai departe…
Și tot așa mai departe…

*

Aș putea lesne continua cu exemple nenumărate din Ministerul Agriculturii, unde ministrul din PLDM stabilește cîte 200 000 lei  onorariu anual pentru membrii-delegați în Consiliul de Administrație al SA „Tutun” și în toate celelalte franzeluțe  subordonate.

*

Am ajunge și la Ministerul Finanțelor, cu tot Serviciul său Vamal, mai corupt decît era pe timpul lui Papa Voronin și unde vice-miniștrii, cel puțin, sunt și ei răsplătiți suplimentar de către stat cu milioane, prin  aceleași  întreprinderi subordonate Ministerului, adică LOR!

*

Despre Ministerul Justiției tac, acolo, din fericire, totul e în perfectă ordine, judecătorii, notarii, avocații etc., abia supraviețuiesc acestor vremi interminabile de tranziție de la comunism la barbarie, în fond, tot un drac.

*

Despre Ministerul de Externe nu-mi vine să reproșez nimic. Acolo funcțiile de ambasadori și consuli nu se vînd cu minimum 50 000 euro anul plus o taxă lunară achitată la partid, în vistieria lui V. Roșka, ruda strîns lipită a Primului, acolo nu există ambasadori-agenți KGB, curvari notorii și nici homosexuali arhicunoscuți măcar nu sunt. Acolo ministrul, cel puțin, nu are nici o tîrfă de Lux  la Telecentru, nu-și cumpără în vremi barbare pentru Moldova mașină nouă, de Lux și ea, nu organizează nici în vis  orgii transsexuale și ședințe de totalizare  prin cluburile de desfrîu masculo-feminin, cu streap-tease inclus, ca bonus, evident. Acolo, vă asigur eu, nu există nimic altceva decît dreptate,echitate socială, inteligență sporită, bun-simț și dragoste dezinteresată pentru Moldova liberală și democrată, cu tot cu cetățenii ei , ce-au umplut lumea, de prea mult huzur și chilipir, bineînțeles. Dar orice nu s-ar întîmpla, fiți calmi, deoarece toți miniștrii cei 7 din PLDM sunt siguri de sine și nu plîng în aceste clipe, fiindcă partidul ce i-a  achiziționat de Nicăieri  pentru nimic în lume nu-i va destitui.

*

Acestea am avut a vă spune, deschid televizorul și de acolo mă privesc aceiași ochi mari și întrebători ai copilului Sorin Diță, omorît barbaricește de angajații  din subordinea Ministerului Sănătății, condus de un pldm-ist incurabil. Preafrumos copil, care nu mai poate nici măcar să vă înjure din sicriu…
E din cale afară de tragic…
Nu sunt în stare să tac, îmi stăvilesc cum reușesc lacrimile potopitoare, deschid geamul dinspre Guvern, Parlament și dinspre Lumea toată, trag aerul rece de iarnă în piept și STRIG în locul lui Sorin Diță din sicriu:” Este, oare, în R Moldova la guvernare un partid criminal?”

P.S. ”Fie-ți îngerii aproape”, nevinovate copil.
“Dormi în pace, dormi în pace”, Sorine! (M .Eminescu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*