Occidentalizarea românilor

Conflictul dintre lumea anglo-saxonă, atlantică și cea continentală, central-europeană, germanică, a generat un război de treizeci de ani  1914-1945 menit să distrugă complect Germania. Asta au urmărit Churchill, iar contemporanul nostru Kissinger confirmă: în ultima instanță s-au purtat două războaie mondiale  pentru a împiedica rolul dominant al Germaniei.

A urmat integrarea germanilor ocupați militar de anglo-americani într-o  organizație paneuropeana, scopul fiind împiedicarea refacerii unui nou  Reich.

De aceea, nu-i de mirare că atunci când, cu sprijinul lui  Gorbaciov, Germania a redevenit suverană, atât Thatcher cât și Mitterrand s-au împotrivit.

Armata germană, sub comandă NATO și cu marca națională dizolvată în euro, a garantat o vreme menținerea supremației anglo-americană, dar avantul BRIC-ului  (Brazilia, Rusia, India, China), slăbiciunea PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia, Spania) au creat din nou condiții pentru  refacerea rolului dominant al Germaniei, a cărei export a depășit deja o mie de miliarde de euro.

Din nou, care pe care? Se va „europeniza”, adică va slăbi în putere, Germania cum vor  anglo-americanii sau, dimpotrivă, se va disciplina, „germaniza”, UE? Răspunsul se decide acum, în tratativele de salvarea a Greciei de la faliment și de implementare a disciplinei financiare, fără de care moneda euro este în pericol.

Germania încurcă din nou lumea… La Atena se arde public drapelul german, portretul lui Merkel fiind împodobit cu zvstica nazistă. Londra nu vrea să renunțe la industria ei financiară. Doar Italia și Spania nu par  se obișnui cu rigorile productivității muncii, competitivității și regimul fiscal de tip nemțesc.

La noi, în aceaste vremuri europene tulburii, este ales prim-ministru Mihai Răzvan  Ungureanu, specialist în iudaism, iar Preafericitul Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite, urmează a fi numit cardinal de către Papa Benedict al XVI-lea în cadrul unei ceremonii.

Or, misiunea acestor două personalități este tocmai occidentalizarea României. Mai ales președinții Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu și Traian Băsescu nu au depășit cadrul formal pe acest tărâm. Ca și la greco-ortodocșii, moldo-valahii sunt încă obedienți cutumelor asiatice a turco-musulmanilor. Fără model și sprijin occidental, statul condus de greco-ortodocși este doar o formă fără fond, un stat falimentar.

Occidentalizarea românilor este strâns legată de aportul Școlli Ardelene în construirea programului de emancipare națională, culturală și socială, apoi în realizarea Unirii din1918. Iar faptul că Biserica Unitaă cu Roma nu a reușit sa treacă dincolo de Carpați,  în lumea moldo-valahă dominată de curentele culturale occidentale și greco-pravoslavnice, se constituie într-un alt handicap în modernizarea țării. Să nu uităm nici realitatea că, din secolul al 19 până la exodul din anii 50, evreii au fost în prima linia a modernizării, industrializării și a realizării legăturilor comerciale cu Occidentul.

De aceea, indiferent dacă și cum vor depăși Germania, Uniunea Europeana și moneda euro impasul din zilele noastre, refacerea unității naționale religioase, crearea unei unice Patriarhi  Romane Ortodoxe unite cu Roma, concomitent cu crearea unor legături economico-financiare reale, nu mimetice, la nivel occidentul, se constituie în pași necesari realizării interesului național în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*