Discursul președintelui? Gri, potolit, prea potolit, fără lovitura de pedeapsă așteptată. Aceea urmează, așa ne-a lăsat să înțelegem. În același timp, afară ninge de-ngroapă țara, protestatarii – la fel de furioși în piețe, iar staful BNR lansează cărți de panseuri asupra „crizei” căreia mai bine și mai politicos ar fi să-i zicem recesiune.
Spuneți și dumneavoastră, n-ar suna mai plăcut în urechi, mai elitist și mai puțin grobian, ce naiba, e atît de greu să-i zicem recesiune?!
Voi nu v-ați săturat de „criză”? Uitați, guvernatorul, de exemplu, s-a săturat. Îl deranjează la auz acest cuvînt urît și cînd îl ascultă pe președinte și cînd se uită în stradă sau la televizor, tot timpul se izbește de hidoșenia acestui termen! Criză, criză! Hai că e prea mult! Nu poate omul să bea o șampanie liniștit la o lansare de carte – vedeți, așa se tratează c… recesiunea, cu atenție, i se dedică mult, mult talent!, că niște bădărani îi dau pe afară cu criza în sus și-n jos. Mai mult în jos, să știți.
Mugur Isărescu, după ce l-a ascultat pe președinte și a făcut o analiză pe text, a constatat: „Cuvântul criză a fost cuvântul pe care l-am auzit cel mai des”, a spus guvernatorul BNR la o dezbatere inspirată de cartea „De la Marea Dezordine la Noua Normalitate”, scrisă de consilierul său, Adrian Vasilescu.
Isărescu apreciază că termenul recesiune este mai potrivit. „O să ieşim şi din recesiunea aceasta. Ce va rămâne atunci din criză? Un sentiment general cum că nu ne-a fost mereu bine”, a arătat Isărescu.
„Oare când ieşim din criză? Când eşti în criză? Când faci un chef mare şi întreci măsura, sau a doua zi dimineaţă, când te apucă mahmureala?”, a mai spus Isărescu, subliniind că titlul cărţii scrise de consilierul său reflectă foarte bine ce se întâmplă azi.
P.S.: Vedeți, oamenii serioși își văd de viața lor cum se cuvine, folosind cuvintele potrivite și, uite, așa pot ignora criza. Faceți și voi la fel!
Lasă un răspuns