Manifestațiilor din Piața Universității le lipsește Spiritul Pieței Universității

Fără mesajele și spiritul electrizant al unor purtători autentici de imagine și mesaje din partea milioanelor de români aflați în stare dramatică, mișcările de stradă din țară vor fi stinse, confiscate, politizate și transformate în capital politic amăgitor de către profesioniștii clasei politice și oligarhice slujite de către aceeași credincioși mercenari  mediatici corupți, acum omniprezenți în stradă și pe sticlă. Încă din prima zi de proteste au apărut hienele mediatice și diversioniste  la locul răpunerii pradei… Iar prada este societatea civilă: românul de rând, cel rupt, contribuabilul stors, cetățeanul transformat nu doar în sclav al proprietarilor de plantații furate de la stat și de la ei, ci și al statului polițienesc instrumentat de către aceiași proprietari: o întreagă haită de privilegiați, de profitori și manipulatori. Manifestațiilor (anemice) din Piața Universității le lipsesc SPIRITUL PIEȚEI UNIVERSITĂȚII și LIDERII de opinie din partea societății civice gregare. Protestele din întreaga țară trebuie îndreptate împotriva întregii clase politice și mediatice, altminteri societatea civilă va suferi o grea înfrângere, nu doar în fața sistemului mafiotizat, fals capitalist, amăgitor și acaparator de 22 de ani, ci și a sistemului polițienesc represiv aflat în slujba aparatului de stat de coloratură politică amestecată.

Prin scenariul violențelor  la comanda unor eminențe cenușii din aparatele de stat și partid(e), mercenarii oculți ai puterii și opoziției, ai politicienilor temători de furia maselor, s-a încercat mutarea arenei manifestațiilor de la Piața Universității spre alte locații pentru a nu risca reînvierea copleșitorului spirit al Pieții Universității, forța nimicitoare de care clasa politică și oligarhică, începând cu Iliescu și sfârșind cu Băsescu, se tem ca de moarte. Violențele dirijate au vizat disiparea potențialelor energii retrezite la viață, înfrânarea spiritului militant, încețoșarea minții colective, deturnarea atenției spre locuri de manifestare fără trecut, politizarea mișcărilor de stradă și supunerea cetățenilor de către forțele polițienești la controale de tip nazist și comunist. Practicarea acestor controale fără vreun temei legal amenință fundamental democrația, dreptul la liberă circulație și la liberă exprimare a românilor săraci și disperați, care, de teama unor amenzi și abuzuri ale jandarmilor și polițiștilor nostalgici după vechea lor putere de control și opresiune asupra populației, se cumințesc, se supun umilințelor și devin mase slabe de manevră prin intimidare și abuz. Se descurajează, astfel, apariția între oamenii simpli și derutați a unor lideri de opinie și a unor  oameni de inițiativă protejați de către simpatizanți și adepți, mai ales grupurile fiind supuse perchezițiilor stradale până la piele. Cine și care lege îi dă dreptul jandarmului să suspecteze, să decidă criteriile pe baza cărora își ia dreptul să extragă din muțime cetățeni ”suspecți”, să îi inspecteze, să îi filmeze, să îi ridice cu dubele, să îi abuzeze, să îi amendeze…? Nu cumva aceșt aparat polițienesc își extrage propriii mercenari ”dotați” special cu obiecte interzise pentru a avea și mai multe motive să își impună din ce în ce mai abuziv și mai autoritar forța? De când a devenit suspiciunea un criteriu de incriminare a omului aflat la discreția unui jandarm cu pregătire militară primară? Este din ce în ce mai evident faptul că Piața Universității este transformată într-o scenă de spectacol stradal desuet pentru a duce în penibil adevărata luptă pentru drepturile la o viață mai decentă, pentru tragerea la răspundere a prădătorilor și trădătorilor de țară și neam, pentru  împiedicarea unificării forțelor civice conștiente prin anihilarea spiritului civic înălțător, vibrant al fenomenului Piața Universității care a zguduit din rădăcini sistemul postdecembrist.

Organizarea unor manifestații ale așa zisei opoziții permite politizarea și compromiterea manifestațiilor civice din aceste zile și anihilarea oricărei inițiative apolitice și antipolitice a cetățenilor asociați în stradă. Mascarada oferită de Radu Mazăre și mercenarii lui de imagine mi-a produs silă. La fel și cea a lui Mircea Badea…Nu știu dacă și majorității românilor care privesc spectacolul oferit de toți  măscăricii mediatici și politici pe sticlă sau în stradă.

Lipsa de organizare a maselor ieșite să protesteze în număr mic, lipsa unui program manifest, a unei liste clare de revendicări și a unor reprezentanți credibili vor conduce rapid la stingerea manifestațiilor, fără urmări în plan politic, economic și social, fără câștigarea unor drepturi pentru milioanele de români a căror viață s-a degradat catastrofal prin jaful săvârșit de către  clasa politică și oligarhică, știindu-se că sunt mai ușor de condus și manipulat prin înfometare, prin îndobitocire, prin învrăjbire și îndatorare la bănci. Singura consecință a acestor manifestări de stradă bine regizate va fi prejudiciul de imagine a românilor ca națiune, incapabili chiar și acum, în ochii lumii, să coaguleze, să fraternizezer, să își gestioneze uriașul  potențial. Presa scrisă și televiziunile înregimentate politic și-au turat în aceste zile la maxim  mașinăriile de intoxicare și lucrează din om în om, pe stradă și în studiouri, aburindu-vă, deturnându-vă atenția de la principalii vinovați ai stării mizerabile în care tăvălesc România de 22 de ani, cu ajutorul lor, al slugilor mediatice.

Unificarea urgentă a forțelor civice, organizarea unui nucleu social de inițiativă, desemnarea provizorie a unor purtători de cuvânt din partea societății  și cooptarea grabnică a unor potențiali lideri sunt acțiuni esențiale  pentru ca această unică șansă de coagulare a societății civile să nu fie ratată, așa cum, prin conlucrare transpartidică și manevre abile, sforarii, emisarii și samsarii clasei politice și oligarhice luptă să izbutească.

Formarea unui MARE POL CIVIC, similar celui rezultat pe parcursul manifestațiilor din Piața Universității din 1992, dar în lumina experienței acumulate și a maturității de gândire a românilor amăgiți de atâtea ori, este unica șansă a schimbării din temelii a României. Înființarea unui pol civic de proporții trebuie să reprezinte principalul obiectiv al românilor atât de dezbinați, obiectiv realizabil doar prin unificarea forțelor și energiilor din toate mediile societății prin organizare asociativă, prin identificarea afinităților ideatice și prin intrarea în bătălie politică pentru ca societatea să își cucerească dreptul de putere reală în stat, de forță manifestă, încetând să se mai comporte ca masă de manevră și de decor electroral. Este momentul declanșării unui proces istoric de îngemănare, de aglutinare, de coagulare a societății, de retrezire și manifestare a spiritului patriotic – singura energie colectivă capabilă să ne apropie, să ne descătușeze, să ne salveze de la dezrădăcinare prin pierderea irecuperabilă a identității și conștiinței naționale.

Constituirea unui mare pol civic, a unei forțe manifeste a națiunii române nu se poate realiza decât prin alipirea și sudarea vertebrelor viitoarei noi coloane vertebrale a României, prin solidarizarea grupurilor, asociațiilor, organizațiilor, mișcărilor, alianțelor, ligilor, dar mai ales a oamenilor de la vârful și de la baza acestora. Este necesară formarea urgentă a unui nucleu operativ, a unui grup al grupurilor de inițiativă, de o întrinire chiar și stradală în Piața Universității, de comunicate și mediatizare, de lansarea unor invitații nominale către oameni reprezentativi din toate mediile și de la toate nivelurile, pentru a conferi o identitate, un sens, o misiune, un statut, o structură organizatorică polului civic atât de necesar, având drept obiectiv pragmatic înlocuirea cât mai grabnică a clasei politice compromise, lustrabile și ostile propriei națiuni în ultimii 22 de ani, cu cei mai destoinici reprezentanți ai societății civile, cu cele mai autentice valori ale neamului. Este un proiect cu adevărat istoric. Este, de fapt, singura șansă a României pentru a se salva moral, educațional, cultural, social, economic și biologic, fizic. Românii care mai care mai crede în paternitatea, perenitatea și puritatea neamului nostru, trebuie să îi someze în ultimul ceas  pe toți politicienii, să îi oblige să vină smeriți în fața națiunii, să recoboare între oameni, să își acorde o ultimă șansă de a râmîne în istorie, măcar în ceasul de pe urmă, cu o imagine acceptabilă în fața propiului popor disperat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*