Apocalipsa și nebunia colectivă

Celebrul scenariu de teatru radiofonic, realizat de Orson Welles după cartea „Războiul Lumilor” a britanicului H.G. Welles, şi difuzat de postul american CBS la 30 octombrie 1938, face carieră şi astăzi în istorie. Una din replicile sale suna astfel: „Marţienii au invadat pământul!” Panica creată a rămas în analele Statelor Unite ca o demonstraţie a imensei capacităţi de manipulare a populaţiei de către mijloacele mass-media. Un studiu realizat zece ani mai târziu de către Universitatea Princeton, preciza că panica a cuprins atunci aproape un milion de persoane. Au existat şi unele voci ale vremii care au considerat că transmisiunea lui Orson Wells a fost de fapt o teorie a conspiraţiei, că panica generată de „Războiul Lumilor” nu ar fi fost decât o modalitate de muşamalizare a existenţei dovezilor referitoare la un OZN real. Printre schimburile de urări prilejuite de sărbătorile sfârşitului de an 2011 şi ale sosirii lui 2012, o convorbire telefonică banală purtată cu o cunoştinţă din Austin, Texas – S.U.A. mi-a oferit prilejul să-mi imaginez, mai uşor decât în filmul lui Steven Spielberg, cum au decurs evenimentele după audiţia trunchiată a celebrului scenariu al lui Orson Welles. Versiunea actualizată şi trăită în 2012 sună astfel: „La mulţi ani! etc. Aici este o nebunie totală. Nu se discută decât de Sfârşitul Lumii! Se cumpără în disperare: saci de dormit, alimente nealterabile, conserve, arme, muniţie, generatoare portabile de energie electrică. Se formează grupuri ce urmează ca la un anumit moment să se reunească pe la ferme, departe de oraş, se fac fel de fel de organizări de exerciţii de alarmă de apărare în grup. Unii şi-au permis construcţia de buncăre, alţii plănuiesc să plece… Nici nu ştii ce să mai crezi. Ce mai, a înnebunit lumea!”
De la o vreme Omenirea se află într-o stare de alertă continuă în aşteptarea Apocalipsei. Prin anii ’70-’80 presa scrisă şi mediile audio-video au făcut uz de conţinutul a mii de pagini scrise sau de nenumăratele filme semnate de exegeţi (autentici sau „pârâţi”) ai lui Nostradamus. Unii erau cercetători profesionişti, alţii „profeţi” ai trecutului, povestitori ai viitorului, un fel de „anal-işti” (profesia „nenăscută” pe atunci sub menţionata denumire) de ocazie, mai mult sau mai puţin bogaţi în imaginaţie ori săraci cu duhul. Cei mai mulţi procesau catrenele lui Nostradamus, în sens invers – o fac şi astăzi cu Biblia şi Calendarul Mayaş. Beneficiul cunoaşterii şi al înţelegerii evenimentelor consumate le permit acestor impostori să adapteze previziunile, astfel încât să se poată suprapune cu relevanţa unor pasaje ale scrierilor lui Nostradamus, ale Bibliei, ale civilizaţiei Mayaşe şi a altor repere. După evenimentul distrugerii celor două turnuri gemene, World Trade Center, victime ale aşa-ziselor atacuri teroriste de la 11 septembrie 2001, glumeţii au invadat spaţiul virtual cu teorii bizare, afirmând că evenimentul fusese profeţit şi de Nostradamus. Metoda permite orice, se produc din belşug scenarii S.F. Despre Apocalipsa s-au scris milioane de texte. Anul 1900 a fost aşteptat cu teamă şi panică. S-au produs atunci nenumărate accidente provocate de groaza Sfârşitului Lumii. La trecerea dintre anii 1999 şi 2000, unii au cam încurcat numărătoarea şi aşteptau din nou catastrofa, privind spre cer. În zăpăceala de atunci uitaseră bieţii că numărătoarea unui secol începe cu „1” şi se sfârşeşte cu „0”. Au mai aşteptat un an cu sufletul la gură, pentru ca la Revelionul din 2000/2001, miliardele de artificii să fie unicele explozii care au colorat calota astrală. Dar omul se adaptează vremurilor, altfel specia ar fi dispărut demult.
Pentru a da mai multă credibilitate haosului general, cultivat premeditat şi cu obstinaţie de „iluminaţii” întunericului globalist, fundamentarea Apocalipsei este „demonstrată” cu variate argumente, girate, printre altele, cu renumele unor instituţii de prestigiu: Vatican, Pentagon, NASA, implicate direct şi în declaraţiile referitoare la existenţa extratereştrilor. Au apărut informaţii conform cărora 21 decembrie 2012 a fost fixată drept Ziua Apocalipsei. Speculaţie sau adevăr, ideea a făcut înconjurul lumii în timp record. Cercetările ştiinţifice au precizat că nu este vorba de Sfârşitul Lumii, ci de unele modificări de stare dificil de explicat, prin complexitatea lor. Fenomenul ar fi fost descris şi de către vechii mayaşi în „Popol Vuh”. Textul lor sacru prevede că în viitorul imediat se va produce un cataclism cosmic, ce va marca finalul actualei civilizaţii, dar şi naşterea alteia noi. Astronomii lor au localizat trecerea „de la a cincea Lume la cea de-a şasea”, la data de 21 decembrie 2012. Potrivit datelor furnizate de calendarul indienilor Maya, dar şi din comunicări „precise”(?) ale Pentagonului, Apocalipsa are acum o dată fixă: 21 decembrie 2012. Teoriile susţinute de Pentagon ar avea la bază, printre altele, şi binecunoscuta Rezonanţă Schuman (pulsul Terrei). Aceasta, până în anul 1980 a avut, o frecvenţă stabilă de 7,83 de cicli pe secundă, după care a început să crească în mod constant, proces care ar duce la schimbarea calităţii timpului. Consecinţa concretă constă în faptul că ziua îşi modifică durata de la 24 de ore, la 16. Potrivit teoriei lui Schuman, creşterea Rezonanţei Schumann se produce simultan cu creşterea nivelul vibraţional al oricărei fiinţe vii de pe Pământ, determinând modificări fundamentale de comportament. Ca să fie tabloul complet, Sfintele Sinoduri ale unor biserici creştine doresc să remarce că, simultan cu Acordul Schengen, a revenit în actualitate şi tema lui antihrist, a semnului său (666), despre care pomeneşte Sfânta Carte a Apocalipsei.
„Bazându-se pe o combinaţie între divinaţii si calcule matematice, indienii Maya au aflat, încă de acum 4.000 de ani, că pe 21 decembrie 2012 va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic si cu stelele din centrul Căii Lactee. Astronomii moderni au confirmat că, la data solstiţiului de iarnă, în 21 decembrie 2012, soarele se va afla în aliniament galactic, pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în două Calea Lactee, divizând-o în două emisfere centrul galactic este la 27 grade Săgetător), calendarul Maya terminându-se la această dată.” Din punct de vedere ştiinţific, situaţia se prezintă astfel: spre sfârşitul anului 2012, polaritatea actuală a Pământului urmează să se schimbe. La toate cele de mai sus, îl citez pe mereu marele şi controversatul Friedrich Nitsche: „Aşa grăit-a Zarathustra!” despre Nebunia Apocalipsei. Om trăi şi om vedea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*