Șocant! Stema Ungariei a fost amplasată pe frontispiciul Liceului Marton Aron din Miercurea Ciuc iar radicalii maghiari de la Jobbik încearcă să adune simpatizanți la Satu Mare

Județele Covasna și Harghita sunt în continuu asaltate de simbolistica maghiară, complicitatea celor doi prefecți unguri fiin evidentă! Astfel, pe fațadă liceului Marton Aron din Mircurea Ciuc a fost amplasată o inscripție exclusiv în limba maghiară. După ce în luna septembrie 2011, autoritățile publice locale din municipiul Gheorgheni, al cărui primar este PCM-istul Mezei Janos, au amplasat stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Salamon Erno din localitate, acum a venit rândul Primăriei Miercurea Ciuc, condusă de UDMR-istul Raduly Robert, să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Marton Aron din Miercurea Ciuc.

Clădirea Liceului Marton Aron se afla în reparații încă din vara anului trecut, fațada clădirii fiind acoperită. De curând însă acesta a fost terminată. După renovare, fațada clădirii a fost ”îmbogățită” cu o stemă a Ungariei și o inscripție redactată exclusiv în limba maghiară, ”Rom. Kath. Fogimnazium”. După cum ne-am obișnuit deja, la intrarea în clădire nu este amplasată stema României și nu este arborat drapelul României, așa cum prevede legea.

Surse din interiorul Liceului Marton Aron au confirmat faptul că stema Ungariei a fost amplasată pe fațada Liceului Marton Aron la presiunea primarului din Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert. Potrivit acestora, Raduly a ”poruncit” conducerii liceului să amplaseze stema Ungariei de vreme ce renovarea clădirii se face cu bani de la Primărie.

Iredentismul lovește acum și la Satu Marea unde radicalii maghiari de la Jobbik încearcă să adune simpatizanți.

Partidul iredentist Jobbik, care în repetate rânduri a denunţat Tratatul de la Trianon şi a manifestat nostalgii imperialiste legate de “Ungaria Mare”, încearcă acum să recruteze simpatizanţi în judeţul Satu Mare. După ce europarlamentarul Jobbik, Szegedi Csanad, şi-a deschis anul trecut un birou în oraşul cu acelaşi nume şi reşedinţă de judeţ, unde colaboratorii săi susţin audienţe şi îi consultă pe cetăţeni în privinţa obţinerii autonomiei teritoriale, activiştii formaţiunii încearcă acum să-şi înfiinţeze şi un grup activ de simpatizanţi. Noua structură va purta numele de Cercul Prietenilor Jobbik.

Alianța Tinerilor de Dreapta—Mișcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut în urma alegerilor din 2010 un număr de 47 de parlamentari. La nivel european partidul are strânse legături cu Frontul Naţional din Franţa, partidul Flamura Tricoloră din Italia, Naţional-Democraţii din Suedia sau Partidul Naţional Britanic. Conform recensământului din 2002, în judeţul Satu Mare trăiesc 216.000 de români şi 129.000 de maghiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*