Idei pentru un stat fără de cap

Republica Moldova e o societate pe acțiuni, gen “Bucuria”. Doar că aceasta nu produce bomboane, ci spectacole  veritabile de teatru, într-un singur act, în care-și etalează nimicnicia, de la 2009 pînă azi, magnifici trubaduri și cîntători în struna poporului, fără cîrtire.

Aici teatrul profesionist e ca și de amatori, în comparație cu cel politic, care e mai adevărat decît orice teatru Național.

Ar fi cazul și timpul ca dl Filat să propună o inițiativă legislativă de lichidare a tuturor teatrelor de stat și să rămînă doar unul, unul și foarte bun: cel al politicienilor noștri fără rivali.

Mai ieri Filat zicea că Plahotniuc a fost businessman la origini și nu e om politic.

Dar Filat ce a fost la origini și ce e în prezent, ai?

Scriu acestea și vreau să uit de kirillizarea Basarabiei, de ocuparea ei prin … religia Kremlinului și nu pot deocamdată uita.

O, biată enclavă cu actori-politicieni…

Știam cu toții despre actorii, scriitorii și dramaturgii Reagan, Clinton,  Ciociolina, Havel etc., care au fost propulsați în jilturile  țărilor de proveniență, pe cînd noi eram mereu văduviți de asemenea persoane de lux.

Iată că i-a venit și guberniei mele rîndul… să aibă actori inegalabili la GUVERNare.

Acest triumvirat liberal și democrat demonstrează cu prisosință  adevărul cuvintelor mele.

Cine-i contra, vă rog, să votați.

Abțineri?

S-a izbîndit unanim!

Acestor trei nu le pasă deloc de alegerea unui păstor, mai mare pe oile basarabene.

Ei dansează de pîrîie cu toate minoritățile naționale,  care au timp de toate, numai să studieze româna n-au cînd, beau vin, mîncă sarmale din poala lor și nu mai pot de dorul cui îi are.

Și bine fac…

Pentru că omul de artă, prin definiție, trebuie să fie în opoziție față de orice putere.

Iar puterea actorului-politician e poporul.

Așa că nu se tem de popor?

Și cînd scriu asta vreau să înțelegeți că mesajul lor nespus  vorbește de la sine că nealegerea unui baci e mai mult problema poporului, decît a lor, a actorilor-politicieni, care, prin tragere la sorți, au fost, sunt și vor fi mereu conducători de turmă, populară, bineînțeles.

Cine le-ar putea sta oare împotrivă?

Țărănimea tace, lihnită de toate, muncitorimea spală trotuarele prin Venețiile lumii, iar intelectualitatea de partide se prostituiază non-stop, capitulînd la porțile orientalilor noștri lideri de mucava, demonstrînd, dacă mai era nevoie, că e o intelectualitate de serviciu, ce știe sa facă sluj cu mult talent, fiind la cheremul  oricărei guvernări moldovenești.

În concluzie, putem fără jenă spune că ne are o clasă politică prostituată , la braț c-o clasă intelectuală ce se prostituiază și ea în fața altei prostituate dependente de acești slugoi politici incorigibili.

Păcatul nostru e că nu avem o clasă intelectuală cu demnitate!

Caz clasic la moldoveni: președintele Comitetului Național Olimpic intră în PLDM, devine deputat și, în afara sponsorilor mari, redirecționați spre el de Putere, pentru 2012… obține cinci (!) milioane de lei din bugetul Guvernului  pentru …propriul buget!

Asta da democrație!

Asta da libertate și nediscriminare la moldoveni!

Cameleonismul, domnii mei, a dat în floare de la 2009 și pînă azi.

Actorii-politicieni dorm și noaptea îmbrăcați, de teamă să nu-i dezbrace vreun comunist prin somn de acest patrafir.

Vai și-amar de adevărații artiști ai țării lor.

Ei nici în ruptul tidvei nu vor să lichideze funcția de baci peste oile basarabene, iar despre dizolvarea R Moldova și integrarea în România Europeană nici vorbă nu poate fi!

Ei simt că se înneacă, dar tot mai  uită că nici un angajament cu Voronin și comuniștii lui nu va ține în veac. Iar dacă am ajuns la veșnica șansă pe care ne-o vor da oricînd doar comuniștii, atunci halal de capul nostru să fie!

Scriu și deschid Radio-ul poporului meu. Acolo răsună un hit nou, național.

„Moldova fără sărăcie, Moldova fără de Filat!”, huruie mîngîierea mea fără preget.

Supărat pe hit, îi închid gura, mă bărbieresc  și fug să scriu cerere de aderare la un partid.

Liberal și democrat, un partid care e împotriva demisionării din funcții a celor trei actori-politicieni remarcabili, ce-au uitat de mult să accepte propunerea ex-baciului Ghimpu de a alege în Consiliul Alianței trei femei, iar dacă nu doresc  atunci să meargă la alegeri anticipate.

Laguta ar fi de acord!

Abramciuc și Greceanîi?  Și ele!

În rest, îi rugăm să ne respecte măcar un minut și să ne lase încă OLEACĂ în viață!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*