Filat și Voronin râd concomitent în încăperi… diferite

Cinic…

Spectacol cinic la Teatrul Politic de Stat din Chișinău. Spectacol  în regia Nuștiucui, după scenariul Fărăderostului moldovenesc. Și brusc mi s-a făcut milă de Lupu, cel care a fost ajutat să nu suie, ci doar, jertfitor, să coboare, ca să nu zic: să lunece… de tot.

Pentru că Cineva vrea cu tot dinadinsul alegeri anticipate, sperând să obțină 70 de mandate de deputat din 101.

Pentru că altCineva s-a autofermconvins că El și doar El poate, merită și trebuie să fie  și Prim-ministru, și Președinte, și propriul său popor chiar!

Da, și propriul său popor, de buzunar, evident.

Și primul Cineva și cel de-al doilea Cineva se prăpădesc concomitent de rîs în încăperi diferite!

Dintr-un singur Palat al Republicii Lor!

Cinic…

Spectacol cinic cu interminabile reprezentații.

În care Lupu ar fi bine să nu mai accepte să joace, pentru că, în caz contrar, se transformă de facto în una din multele păpuși ale păpușarului… Filat, carele, la brațetă cu Dondonache și Voronin, hohotește de se clatină pereții din marmură ai  Hanatului său, hohotește până-l inundă  lacrimile de bucurie, sorbite pe loc repaos  de  postelnicul Streleț, fidela  lui umbră, ce nu mai contenește să monteze telenovele urzite de Primul și unde, fără să-și dea seama, Lupu doar pregătește terenul pentru propulsarea unui nou-etern candidat la Președinție.

Despre care ex-ministrul KGB-ului moldovenesc, Valy Pasat, în 2010, i-a șoptit Lorenei la urechea dinspre Tiraspol: „Să știi, duduiță, cu virtuală rochiță, că dacă noul tău prieten ajunge președinte, atunci îți vei aminti de Voronin ca de-un vis preafrumos”.

La mulți Ani, Lorena!

La toți secolii întru domnie, iubite Filat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*