O decizie istorică!

(Cuvînt rostit în calitate de invitat la Congresul III al Partidului Național Liberal – R. Moldova)

Drag popor,

E 3 decembrie 2011 și eu nu sunt membru al nici unui partid.

Pentru că nici unul din ele nu are de gînd să înfăptuiască vreodată Unirea.

Cu excepția unuia singur, care, Azi, a declarat  ferm  și cu glas tare că obiectivul său principal este numai și numai Unirea sau Reunirea acestei firimituri de pămînt românesc cu Patria-mamă, dar și adoptarea unei stringente Legi a Lustrației, promisă în campania electorală din 2009 de PLDM și uitată cu bună știință.

Am aflat despre dezideratul (Re)Unirii, proaspăt propus spre includere în noul Program și Statut al PNL-ului și brusc mi s-a făcut rușine că nu sunt membru al măcar unui partid.

…Proclamarea Reunirii în tronul ei de cinste de către PNL e un act recuperator de primă importanță în istoria  contemporană a luptei pentru integritatea teritorială a României. Și aici chiar nu am încotro și trebuie să felicit conducerea partidului pentru responsabilitatea enormă asumată.

Pe parcursul celor două decenii de pretinsă  independență și cvasilibertate, Basarabia a cunoscut suficiente partide, inclusiv aflate la guvernare, care au profanat acest ideal de regăsire a tuturor românilor într-un singur stat unitar național românesc.

Numai PPCD cît face la acest capitol!

Dar au fost, mai sunt și, probabil, mai fi-vor și altele.

Aș vrea să doresc PNL-ului să nu abdice din această lucrare grea, periculoasă și nobilă.

De la 1989 încoace, Basarabia nereunită e ținută în captivitatea politicii ireale și subversive de chiar propriii ei fii, ajunși mari bărbați de stat într-o colonie cu destin de pierzanie.

Basarabia e ostateca celor de i-au folosit numele, renumele, sursele și resursele pentru a se înavuți doar ei înșiși și pentru a o  îndepărta  și mai mult de unicu-i  viitor, ce poate fi împlinit doar în hotarele României firești.

E o prostie inimaginabilă să ai o mamă undeva, departe-aproape, nici nu contează, esențial e să știi că ai o mamă în viață și că e o crimă,  vreme de două decenii, să nu vrei să revii la inima ei.

Da, cu riscul  achiziționării  a  noi armii de dușmani, merită  să vă spun că în Basarabia există două categorii de patrioți români: mari profitori, patrioți din interes financiar personal de calibru și oameni simpli, români adevărați, care sunt aur de neprețuite carate și pe care va trebui să mizați!

Cine nu-i orb n-are decît să privească în jur: copiii se nasc și odată cu primul cuvînt vă cer ne-ncetat Reunirea, bătrînii nu pot muri pînă nu sunt convinși că Reunirea se va întîmpla în 2012, la 100 de ani distanță de anul cotropirii Basarabiei  de către ruși, în fața cărora mai capitulăm de frică și de bună voie, și de prostie, și ne este teamă de faptul că aceștea nu ne vor da permisiune pentru Reunire  în veci.

Este foarte bine că ați proclamat Reunirea cu Patria-mamă în toate documentele de bază ale PNL fără a mai solicita  și aștepta avizul Moscovei, al Kievului și-al KGB-urilor toate.

Aflați că voie de la-mpăratul ceresc pentru Unire am avut întotdeauna.

Vă felicit pentru această decizie istorică a partidului DVS, care, sper să devină și decizie istorică a întregului neam românesc, din care chiar dacă Mușuc-Stati-Muntean-Dodon și alți inși neșcolarizați pînă la capăt nu vor să facă parte, să nu disperăm și să rămînem români demni de limba, istoria și spiritul mobilizator al Patriei, vestigii ce nu se vînd la nici o tarabă din lume și pentru care trebuie să lupți cu devotament în continuare.

Chiar și-n opoziție  extraparlamentară fiind, precum PNL-ul.

Chiar și fără vreo subvențiune de la Moscova, Kiev sau Tiraspol.

Chiar și fără conturi burdușite cu milioane, ce nu pot grăbi Reunirea.

Pentru că un partid al Reunirii  naționale nu merită să se transforme nicicînd într-un rai visat al profitorilor români cu stagiu și experiență desăvîrșită în domeniu.

De-aceștia să ne ferească Dumnezeu!

Și să binecuvînte națiunea română, din care facem parte, cu încă-o Reunire!

Cu Ultima!

Acum și pururea, și-n vecii vecilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*