USL: Am „înfrânt” la Senat!!!

Stau şi mă minunez şi nu îmi vine să cred privind infantilismul politic dus până la extrem al liderilor USL. Nu am înţeles logica lui Ponta şi Antonescu: hai să-l dăm jos pe Geoană de la preşedinţia Senatului că nu joacă cum vrem noi, dar să oferim pe tavă şefia camerei superioare lui Vasile Blaga? Mă apucă „râsu/plânsu” când văd „aplaudacii” de serviciu ai USL seara aceasta pe la toate dezbaterile TV că au „înfrânt” puterea şi că de fapt alegerea lui Vasile Blaga, liderul PDL, la preşedinţia Senatului este o victorie a opoziţiei. Cred că „schizofrenia” politică a liderilor USL, Ponta şi Antonescu, ar trebui dată spre studiu de manual în facultăţile de ştiinţe politice din universităţile lumii. E halucinant să oferi pe tavă o funcţie politică a opoziţiei către partidul puterii şi apoi să afirmi pe toate canalele media că ai învins!!! Trebuie să-i dau dreptate lui Radu Berceanu, care nu mi-a fost niciodată simpatic, că actualii lideri ai USL suferă de simptome grave de infantilism politic. Am scris acum câteva zile într-un editorial că mergând USL pe această linie de „schizofrenie” dâmboviţeană în curând scena politică românească nu va avea opoziţie. USL se face vinovat de acest lucru grav pur şi simplu din prostie. În politică acest autogol al USL va duce la căderea în sondajele electorale şi în curând la dezmembrarea alianţei. Ponta şi Antonescu vor plăti acest preţ politic că se joacă cu viitorul opoziţiei române. Am deja nostalgii din vremurile când Seniorul Corneliu Coposu făcea opoziţie adevărată în anii 90 la regimul neo-comunist al lui Iliescu. Azi, Ponta şi Antonescu, în dispreţul românilor disperaţi de o criză şi o guvernare uzată, ratează dreptul firesc al poporului de a avea o opoziţie credibilă, speranţe şi alternanţă politică reală în 2012. Să ai la putere un guvern care abia reuşeşte să menţină echilibrul economic şi care trăieşte din tăieri de salarii şi pensii, iar USL să nu profite electoral şi să se autofaulteze politic – , în loc să vină cu soluţii, programe şi proiecte economice pentru români  – e o dramă a democraţiei noastre. De azi pot spune că România nu mai are opoziţie, prin votul de la Senat, iar USL a ajuns o „mârţoagă” politică. Viitorul opoziţiei române nu mai este în mâinile lui Ponta şi Antonescu, ci în altă parte. E o analiză tristă  şi şantajul UDMR, care  dovedeşte că pentru a rămâne la ciolan e în stare de absolut orice „curvăsărie” politică anti-naţională.

Pe de altă parte revenirea în prim planul politicii a  lui Vasile Blaga la preşedinţia Senatului, o funcţie reprezentativă percepută favorabil de electorat, îl va propulsa în 2014 ca un posibil candidat PDL la Cotroceni. Puterea lui Blaga va creşte în partidul de guvernământ punând în umbră reţeaua de putere a femeilor propulsate de Traian Băsescu. Prin favorizarea indirectă a alegerii lui Vasile Blaga ca şi preşedinte al Senatului, USL a permis PDL să se reinventeze politic.

Ceea ce mă doare foarte tare e faptul că pe scena politică românească nu există o opoziţie credibilă pentru o schimbare de regim în 2012 şi implicit de regenerare a speranţei  românilor, factor necesar pentru o relansare economică viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*