O întrebare în căutarea… răspunsului

Lume, lume, ce m-ai luat drept procuror, judecător și avocat al cuiva, află că n-am, din păcate, nici o afinitate   cu  acestea.

Sunt un biet muritor de foame de… Libertate și Adevăr pentru poporul meu răsîmpărțit și răsciopîrțit de cui nu i-a fost greu în istorie.

Nu scuz, dar nici nu acuz pe nimeni c-ar fi fost torționar, colaboraționist(stukaci) în grațiile KGB-ului de Ieri, de Azi și,evident, pentru Totdeauna.

Fiind doar unul din mulții ce-au publicat așa-zisa Listă “Șandrovski” sau “Roșca” sau “Țukerman”, la o adică, am avut ca bună  intenție doar repunerea la ordinea Zilei a unui proiect de lege, care e absolut necesar, precum aerul, pentru plămînii bolnavi  ai Basarabiei mele.

Am publicat lista cu pricina și din motivul nediscutării Legii Lustrației vreme de peste 20 de ani de semiindependență și pretinsă libertate, fapt pentru care mie și nu vreunui politician de pe Bîc îmi este nețărmurită rușine.

Dacă-o fi toți din lista Șandrovski-Roșca-Mititelu-Corcoduș-Nătăfleață  colaboraționiști sau niciunul – nu asta conteaza.

Importantă e repunerea problemei care e de-a dreptul capitală pentru Reunirea Basarabiei cu România, dar și pentru integrarea acestei firimituri de pămînt românesc în Uniunea Europeană.

N-a adoptat oare Patria-Mamă Legea Lustrației cu mult timp înainte de-a accede la  UE?

Dar celelalte state ex-sovietice și ex-socialiste n-au procedat la fel?

Și numai noi, ultimii minciunari ex-sovietici pretindem că am putea să ne reunim cu Țara și să pupăm mîna coanei Europa fără o lege a Lustrației?

Atunci chiar nu pricep care o fi rostul debarasării de comunism!

Comunismul, frații și surorile mele, e frate geamăn cu nkvd-ul și kgb-ul antipopular, antiromânesc și eminamente, antieuropean și nedemocratic.

Și-atunci pentru ce să fiu pus la zidul infamiei voastre?

Pentru că bat clopotele, precum a scris un comentator pe un blog, pentru că strig să audă și Ghimpu, cu șef SIS-oman cu tot, rudă cu luptătoarea înflăcărată pentru drepturile omului și integrare grabnică în Europa, C. Fusu?

Pentru că am tăria să afirm că fără o lege a Lustrației nu ne va accepta în vecii vecilor amin Țara-mamă cu toata armata de turnători și lichele securiste, de care aceasta rînd-pe rînd, cu greu, se despovărează?

Astfel, fără o lege a Lustrației pusă în aplicare și-n Basarabia nici Reunirea nu are  vreun sens!

Mai mulți analiști și comentatori, dar și lideri politici locali, declară cu patos unde le este permis s-o facă, bineînțeles, că majoritatea statelor ex-sovietice și ex-socialiste, cărora li s-a aprobat aderarea la Uniunea Europeană, au fost impuse mai întîi să devină membre NATO.

Nimic mai fals.

Tuturor statelor ex-comuniste li s-a cerut pe față să-și deconspire inițial detractorii, să nu le mai permită accesul la vreo funcție de conducere în stat și abia după aceea li s-a dat undă verde pentru UE.

Acum ați înțeles de ce vom avea veșnic statut de țară acceptată numai în tinda Europei?

Dacă da, nu-mi rămîne decît să mă închin de sănătate și, pios, să vă mulțumesc.

P.S.   Pe această cale, o rog  pe dna Vitalia  Pavlicenco  să republice acest foarte pașnic material și pe blogul Domniei Sale. De pe „Unimedia” și „VoxPublika”. Din tradiția seculară a nediscriminării, desigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*