Un profesor romȃn a luat Premiul statului New Mexico la Ştiinţă şi Matematică pe anul 2011

Profesoara W. B. Vasantha Kandasamy, de la Institutul Indian de Tehnologie din Chennai – India, şi profesorul romȃn Florentin Smarandache, de la Universitatea New Mexico din Statele Unite, au primit Premiul statului New Mexico la categoria Ştiinţă şi Matematică pentru cartea lor “Algebraic Structures Using Natural Class of Intervals”, publicată de Editura de Educaţie din oraşul Columbus, în anul 2011.

Concursul de cărţi publicate este organizat anual de către compania de presă New Mexico Book Co-op din Los Ranchos, New Mexico, SUA, și este sponsorizat de 30 de asociaţii, muzee, reviste, edituri, biblioteci, şi alte instituţii din stat. Ȋncepȃnd din anul 2007 au participat peste 4000 de autori (scriitori şi cercetători) şi peste 350 de critici.

Ȋn 2011, au fost organizate 37 de categorii la care s-au premiat autori din diverse domenii: cărţi pentru copii, ficţiune (aventuri, mistere, romatice, science fiction), poezii, antologii, biografii, biznis, istorie, multi-culturalism, nonficţiune, filozofie, politică, religie, ştiinţă şi matematică, etc.

Fiecare carte a fost recenzată de cel puţin trei critici, iar la egalitate de puncte numărul recenzenţilor a fost mărit la șase sau chiar nouă persoane. Cărţile publicate în anul 2010 sau în decursul anului 2011 au intrat în concursul anului 2011, iar expedierea lor s-a făcut în perioada februarie-iulie, anul acesta.

După o primă selecţie au fost anunţaţi în luna septembrie finaliştii, iar pe 18 noiembrie a fost gala laureaţilor în incinta Hotelului Elegante din Albuquerque, la care au asistat circa 160 de persoane.

Medalia de cȃştigător la secţiunea Ştiinţă şi Matematică a revenit Dr. W. B. Vasantha Kandasamy şi Dr. Florentin Smarandache care, în anii anteriori, au publicat o serie de cărţi de structuri algebrice şi structuri neutrosofice. Ȋn această nouă lucrare, autorii au introdus o nouă clasă de intervale, pe care au definit structuri algebrice diferite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*