Geniul de Urechean!

Zilele trecute, la postul public de televiziune Moldova 1 am admirat un geniu basarabean  adevărat. De trei ani! Care ştie toată poezia clasică şi contemporană românească pe de rost. Care cunoaşte biografiile domnitorilor români pe din afară. Care înmulţeşte  ad-hoc 122 cu 187, 364 cu 1263 etc.etc.etc. Şi culmea e că nu greşeşte niciodată.

Semn că e din neamul lui Serafim Urechean.

Care e preşedintele Curţii de Conturi. Care a fost primarul Chişinăului aproape un secol. Care a fost preşedintele Federaţiei naţionale de şah un mileniu.

Care a afirmat, prea sus şi prea tare, în 2009, că el şi numai el  va fi viitorul preşedinte al R Moldova şi de-atunci pseudonimul lui a  tot fost:  Ghimpu, Lupu, poate Filat, poate Voronin, numai unul Sergiu Mocanu  le ştie.

Iată că ieri, de la ecranul televiziunii, prin adresarea sa către popor, micuţul geniu Urechean de numai trei ani a  şi dat startul alegerilor prezidenţiale la moldoveni.
Înscris cu nr.1 în buletinele de vot, acesta a declarat foarte sus şi foarte tare, că vrea să fie în viaţa aceasta doar preşedinte!

Ce ziceţi, dle Voronin?
Ce taceţi, dle Ghimpu?
Ce scrieţi acolo, dle Lupu?
Ce visaţi atîta, dle Filat?

Lăsaţi copilul acesta neprihănit  şi  dumnezeiesc  de frumos  să urce scările Preşedinţiei!

În numele neamului meu, condamnat de voi toţi la privaţiune de dragoste pe Viaţă, vă implor: „Lăsaţi-l pe Urechean să vină spre tronul ce de tocmai trei ani îl aşteaptă.”

…Şi-mi răspunde urgent la telefon doar… Tăcerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*