Filat şi planul „Kozak 2” au eşuat

În ţara lui Baghirov  toatele sunt pe dos: Ghimpu, şuguind, îl ia la dans pe junele Voronin şi-l valsează în ritmul de neuitat al Internaţionalei, Lupu e trist, dar nu într-atât, încât să şi cadă sub masă, aşa cum debitează Voronin, şi numai lordul Filat, unicul din împărăţie, declară, fericit lulea, că n-a avut şi nu are nici un fel de emoţii sub soare şi lună (vezi PublikaTV).

Eu atîta ştiu: un personaj fără emoţii nu e om, e doar politician!

Acesta să fie portretul-robot al robotului Filat?

Scriu şi brusc mă opreşte din viteza creaţiei bloggerul V.N.,  vrând  cu tot dinadinsul să mă convingă de faptul că Traian Băsescu a hotărât, în sfârşit, să repună pe rol dosarul contrabandelor cu ţigări, în care rolul central  i se atribuie doar Premierului nostru. Noul consilier al Preşedintelui, Iulian Chifu, mă somează cu ochii înroşiţi de iubire V.N., este primul ziarist român din Ţară, care a scris la această veche  de când hăul temă, aşa că fii sigur de dorinţa Preşedintelui Băsescu de a-l convinge în acest fel pe Filat să nu se alieze  cu Voronin în 2011.

Şi atunci dacă nu o face azi Filat, o va face Ghimpu chiar mâine?

Pentru  premierul  de carton, îmi dau seama că sacrificarea libertăţii Basarabiei pentru nu se ştie câtă vreme e ca şi împlinită.

Şi Iurie Roşca, mai nesincer ca niciodată, îl aplaudă frenetic pe succesorul său în tronul trădării, îl aplaudă neîncetat…

Cot la cot cu ziariştii, faţă de care am o profundă stare de milă, constatînd până unde pot coborî, ei, care pînă în 2009 lustruiau cu buzele roşii de trudă fesele PCRM-ului, iar astăzi adulmecă pofticios uniFesul PLDM-ului.

Şi justifică orice trădare, şi laudă planul Kozak-2, unde Filat e primadonul politicii moldoveneşti, un plan diabolic,  croit în atelierele din Kremlin şi aplicat în practică de agenţii KGB Filat, Voronin et Kamarila.

În ţara KGB-istului Baghirov, pe care tot ei îl ajută să evadeze-ntr-o zi.

Şi dacă planul Kozak-1 era menit să îngenuncheze R Moldova prin federalizare, atunci Kozak-2 va trebui s-o  îngenuncheze, conform gândirii Kremlinului, prin înaltă trădare.

Un plan demarat oficial la 9 mai 2010, continuat pe tot parcursul anilor 2010-2011 şi gata de punctul său culminant, adică de apogeu, în octombrie 2011.

Filat declară, răspicat şi mîndru de sine, că nu ştie ce înseamnă să fii emotiv.

Noi ştiam că nu e nici heruvim.

Şi brusc vine pârcălabul de Ghimpu şi ne anunţă că Primul dintre arhonţi a luat DRUJBA şi taie cu PCRM-ul în carnea încă vie a Basarabiei.

Şi-atunci PD-ul şi PL-ul să rămînă doar pe post de vreascuri, bune de încălzit coliba lui Filat de la Razliv?

Şi dl Băsescu n-are cum să nu fi aflat, absolut  din întâmplare, de aceasta.

Domnia Sa cunoaşte că nici Ghimpu, nici Lupu, cu atât mai mult Voronin, nu vor fi lumânări arzând în catedrala viitoare a lui Filat.

Dar nici premierul nu poate fi, din fericire, pantoful lor, incrustat cu nestemate Swarovski şi basta!

Scriu, recitesc cele scrise, iau loc pe-un stâlp de hotar fără sârmă ghimpată şi zic ultimelor frunze de toamnă: „Dragele şi tristele mele fiinţe neapărate de nimeni, e atît de simplu să vezi lucrurile simple, ce pot fi complicate doar în viziunea unor oameni ireali, lipsiţi de emoţii, de lacrimi şi de remuşcări”.

Zmulşi din mocirla politică în care zac nevindecaţi, aceştia ar vrea să se dezlipească de la pământ şi să urce-n tării ca nişte farfurii zburătoare, născute din mame extraterestre, care au votat politicieni nepământeni, ce nici să mintă frumos nu mai sunt în stare, darmite să conducă un stat cu niscaiva milioane de locuitori, tereştri, totuşi, la activ.

Politicieni, care dorm continuu, dorm şi habar n-au de strigătele tot mai stinse ale Basarabiei ciuntite de toţi ingraţii Istoriei, Basarabie ce ar da orice pe lume să se scuture, ca de-o râie sălbatică, de iluştrii ei politicieni de talcioc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*